Nişantaşı Eğitim Vakfı Kurucu Başkanı Dr. Uysal: "Gün, birlik ve beraberlik günüdür" - Son Dakika
Güncel

Nişantaşı Eğitim Vakfı Kurucu Başkanı Dr. Uysal: "Gün, birlik ve beraberlik günüdür"

Nişantaşı Eğitim Vakfı Kurucu Başkanı Dr. Uysal: "Gün, birlik ve beraberlik günüdür"

Nişantaşı Eğitim Vakfı Kurucu Başkanı Dr. Levent Uysal, Kahramanmaraş merkezli toplamda 10 ili etkileyen depremlere ilişkin, "Gün birlik ve beraberlik içinde depremden etkilenen vatandaşlarımızın yanında olma günüdür.

09.02.2023 11:51  Güncelleme: 12:51

Nişantaşı Eğitim Vakfı Kurucu Başkanı Dr. Levent Uysal, Kahramanmaraş merkezli toplamda 10 ili etkileyen depremlere ilişkin, "Gün birlik ve beraberlik içinde depremden etkilenen vatandaşlarımızın yanında olma günüdür. Herkes elini taşın altına koymalı, ufak da olsa destekte bulunmalı." ifadesini kullandı.

Nişantaşı Üniversitesi'nden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Uysal, bugünün, "tüm her şeyi bir kenara bırakarak birlik ve beraberlik içinde depremden etkilenen vatandaşların yanında olma" günü olduğunu, yediden yetmişe tüm vatandaşların elini taşın altına koyması gerektiğini belirtti.

Uysal, "Gün, birlik ve beraberlik içinde depremden etkilenen vatandaşlarımızın yanında olma günüdür. Herkes elini taşın altına koymalı, ufak da olsa destekte bulunmalı. Bir tane battaniyeyi bir depremzedemizin omzuna koymak bile büyük bir faydadır. Bu nedenle küçük büyük diye düşünmeden hepimiz vatandaşlarımız için seferber olmak durumundayız." ifadelerini kullandı.

Yaşanan depremlerin büyüklüğüne dikkati çeken Uysal, şunları kaydetti:

"Edindiğimiz bilgilere göre, 6 Şubat sabahı saat 04.17'de gerçekleşen deprem, 1939 Erzincan depreminden sonra Cumhuriyet tarihinin en büyük depremi olarak kayıtlara geçti. Üstelik bölgede bu büyüklükte yaşanan en son deprem 1114 yılında meydana gelmiş. Yaşanan afetin boyutu, bu bilgilerle daha da net bir biçimde açığa çıkıyor. Dolayısıyla böyle büyük bir afete müdahale edilirken, aksaklıkların yaşanması maalesef çok normal. 10 ayrı ilimizden söz ediyoruz. Devletimiz an itibarıyla tüm ekipleriyle sahada. Gönüllü ekipler de hızla bölgeye intikal ettiler ve ulaşmaya canla başla devam ediyorlar."

"Bu zorlu günleri de el birliğiyle atlatacağız"

Dr. Levent Uysal, Türkiye'nin ve hatta tüm dünyanın, depremin ilk saatlerinden itibaren seferber olduğunu belirterek, "Milletimiz, toplumsal karakterinde bulunan dayanışma ruhunu bir kez daha ortaya koydu. Bu anlayış sürdükçe Allah'ın izniyle bu afeti de el birliğiyle atlatacağız. Yurt dışındaki vatandaşlarımız ve diğer ülke vatandaşlarından gelen desteklerin yanı sıra millet olarak yurt içinde de yediden yetmişe hareket halindeyiz." ifadelerini kullandı.

"5 yardım tırımız yola çıktı"

Nişantaşı Eğitim Vakfı olarak depremden hemen sonra harekete geçtiklerini aktaran Uysal, şu değerlendirmelerde bulundu:

"İlk andan itibaren ne yapabiliriz düşüncesiyle hemen aksiyon almaya başladık. Milletimizin içinde bulunduğu bu zorlu şartlar altında AFAD ve KIZILAY öncülüğünde yürütülen seferberliğe tüm imkanlarımızla destek oluyoruz. Ara tatil olmasına rağmen 200'ü aşkın gönüllü öğrencimizle birlikte ihtiyaç listesinde bulunan malzemeleri hızlı bir şekilde kolileyerek hepsinden 10 biner adet olmak üzere hazırlıklılarımızı canla başla tamamlayarak 5 tırımızı afet bölgesine gönderdik. Öğrenci ve personelimizden oluşan 45 kişilik gönüllü ekibimiz de afet bölgesinde bulunan depremzedelerimize yardımcı olmak üzere yola çıkıyor. Bu zorlu günlerde yaralarımızı hep birlikte saracağız."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nişantaşı Eğitim Vakfı Kurucu Başkanı Dr. Uysal: 'Gün, birlik ve beraberlik günüdür' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement