Noam Chomsky Türkiye'ye Geliyor - Son Dakika
Güncel

Noam Chomsky Türkiye'ye Geliyor

Noam Chomsky Türkiye\'ye Geliyor

Chomsky, Boğaziçi Üniversitesi'nin ''Hrant Dink İnsan Hakları ve İfade Özgürlüğü Konferansı''na katılacak.

07.01.2013 15:54  Güncelleme: 16:16

Boğaziçi Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler ile Sosyoloji ve Tarih bölümlerinin ev sahipliğinde her yıl düzenlenen ''Hrant Dink İnsan Hakları ve İfade Özgürlüğü Konferansı'', bu yıl 18 Ocak'ta yapılacak.

Albert Long Hall'de saat 15.00'te gerçekleştirilecek konferansta Chomsky, ''Türkiye ve Oluşan Dünya Düzeni'' başlıklı bir konuşma yapacak.

Konferansta, Hrant Dink'in ölümünün birinci yıl dönümünde Hint yazar ve aktivist Arundhati Roy, 2009'da Britanyalı insan hakları hukukçusu Sir Geoffrey Bindman, 2010'da Kanadalı gazeteci, yazar ve aktivist Naomi Klein, 2011'de Britanyalı aktör, insan hakları ve LGBT eylemcisi ve Avrupa Parlamentosu üyesi Michael Cashman, 2012'de Mısırlı insan hakları aktivisti ve akademisyen Rabab El-Mahdi ağırlanmıştı.

NOAM CHOMSKY KİMDİR?

84 yaşındaki Amerikalı ünlü düşünür Noam Chomsky, dilbilimci kimliğinin yanı sıra, psikoloji,sosyoloji ve siyaset bilimi alanlarında da önemli çalışmalar yapmıştır.

Akademik alanda saygı gören ve birçok kez onurlandırılan Chomsky, Londra Üniversitesi ve Chicago Üniversitesi tarafından Onursal Doktorluk ile ödülünü almıştır. Chomsky, aynı zamanda dünyanın birçok yerinde konferanslara davet edilmiştir. 1967'de Berkeley'deki California Üniversitesi'nde Beckman Konferansı'nı vermiştir. 1969'da ise Oxford Üniversitesi'nde John Locke Konferansı'nı ve Londra Üniversitesi'nde de Sherman Anma Konferası'nı vermiştir.

2005 ve 2008 yıllarında Amerika'dan Foreign Policy ve İngiltere'den Prospect dergilerinin internet üzerinden okuyucu anketleri ile oluşturduğu dünyanın ilk 100 entellektüeli listelerinde, 2005 yılında 1., 2008 yılında 11. sırada yer almıştır.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Noam Chomsky Türkiye'ye Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement