Nöroloji Kongresi Sanat ile Buluştu - Son Dakika
Güncel

Nöroloji Kongresi Sanat ile Buluştu

Yurtdışından konuşmacıların yanı sıra katılımcılara da ev sahipliği yapan kongrede ilaç kullanımı, Alzheimer, inme, baş ağrısı ve tedavi yöntemleri gibi konular görüşüldü.

27.11.2014 18:36

Antalya Rixos Sungate Otel ve Kongre Merkezi'nde 21 ila 27 Kasım günleri arasında düzenlenen 50. Ulusal Nöroloji Kongresi'ne katılan Medical Park Ankara Hastanesi'nden Nöroloji uzmanı Dr. Hamit Toprak, kongreye resimleriyle renk kattı.

"RESİM KELİMESİZ BİR ŞİİRDİR"

Hayatı boyunca şiir ve resme, karşı koyulmaz ilgisi olduğunu söyleyen Dr. Toprak, "Her zaman resim ve şiir ile ilgiliydim. 2006'da Romalı filozof Horatius'un, "Resim kelimesiz bir şiirdir" sözü çıkınca karşıma, evrende dolaşan bu mesajdı aldım ve sakladım.İşte tasarladığım şiir-resim konsepti hikâyesi buradan başlıyor. Uzun süre ara vermek zorunda kaldığım bu projeyi 2014'te bitirdim. Bu konsept içinde yer alan 16 tablolunun her biri, bir şiirden besleniyor. Ayrıca tahminimden daha zor geçen bu yolculukta her tabloda usta ressamlardan izler bırakmaya çalıştım, yanımda olsunlar diye" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Nöroloji Kongresi Sanat ile Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement