Nuceyfi'den Taraflara 'Gerginliği Düşürün' Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Nuceyfi'den Taraflara 'Gerginliği Düşürün' Çağrısı

Nuceyfi\'den Taraflara \'Gerginliği Düşürün\' Çağrısı

Irak Milli Meclis Başkanı Usame en-Nuceyfi, Kürt yönetimi ile merkezi hükümet arasında olası bir çatışmanın bulunduğunu ve birilerinin bunu körüklemeye çalıştığını söyledi.

02.12.2012 16:21

Irak Milli Meclis Başkanı Usame en-Nuceyfi, Kürt yönetimi ile merkezi hükümet arasında olası bir çatışmanın bulunduğunu ve birilerinin bunu körüklemeye çalıştığını söyledi.

Bağdat'ta bugün basın toplantısı düzenleyen Nuceyfi, Kürt yönetimi ile merkezi hükümet arasında çatışma yaşanması ihtimalinin bulunduğunu, "üçüncü bir taraf" olarak nitelendirdiği birilerinin bunu körüklemeye çalıştığını belirterek, siyasi taraflardan birbirlerinin aleyhinde yaptığı açıklamaların dozajını bir an önce hafifletmesini istedi.

Nuceyfi, gerginlikten doğabilecek neticelerden, tarafların sorumlu olacağını kaydetti.

-"Maliki, önerimi kabul etti"-

Nuceyfi, Kürt yönetimi ile merkezi hükümet arasında gerginliğe sebep olan ihtilaflı bölgelerde konuşlanan askeri kuvvetlerin geri çekilmesi, bunların Kerkük'teki yerel polis kuvvetleriyle değiştirilmesi ve yerel kuvvetlerin güvenliği dengeli ve kabul edilir bir şekilde sağlaması yönünde Maliki'ye öneride bulunduğunu ve bu önerisinin Maliki tarafından kabul edildiğini açıkladı.

Öneri için Kürt yönetimiyle temasa geçtiğini ifade eden Nuceyfi, "Maliki'ye yaptığım öneri hakkında Kürt yönetimine bilgi verdim. Yakında kuzeye yapacağım ziyarette inşallah bu önerim Kürt tarafından da kabul edilir. İhtilaflı bölgelerin yönetimi, bağlı oldukları illerin yönetimine bağlı kalır" dedi.

Nuceyfi, merkezi yönetimle Kürt yönetimi arasındaki karşılıklı devam eden tehditlerin genel anlamda siyasi hayata ve Irak halkına hizmet etmeyeceğini, taraflar arasındaki güvensizliğin ve krizin daha da büyümesine yol açacağını savundu.

Bu arada, Nuceyfi, askeri gücün siyasi amaçlarla kullanılmasının anayasaya aykırı olduğuna dikkati çekti.

Muhabir: Nazmi Akyol/ Fatih Okumuş

Yayıncı: Yusuf Kaya - BAĞDAT

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nuceyfi'den Taraflara 'Gerginliği Düşürün' Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement