Nusaybin'de Olaylar Çıktı - Son Dakika
Güncel

Nusaybin'de Olaylar Çıktı

Nusaybin\'de Olaylar Çıktı

Abdullah Öcalan'ın Suriye'den Çıkarılış Yıldönümünde Diyarbakır ve Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde Olaylar Çıktı. Polis, Göstericilere Müdahale Ederek Dağıttı.

10.10.2010 06:04

Abdullah Öcalan'ın Suriye'den çıkarılış yıldönümünde Diyarbakır ve Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde olaylar çıktı. Polis, göstericilere müdahale ederek dağıttı.

Diyarbakır'da BDP Diyarbakır il başkanlığı yürüyüş düzenledi. Parti binası önünde toplanan yaklaşık 3 bin kişi Öcalan lehine sloganlara tarak yürüyüşe geçti. Yürüyüşe BDP Muş Milletvekili Nuri Yaman, bazı belediye başkanları katıldı. Ellerinde Öcalan dövizleri ile yürüyüşe geçen grup yaklaşık 1 kilo metre mesafede bulunan Bağlar İlçesindeki Koşuyolu Parkı'na yürürken, yüzleri poşu ile kapalı gruba kasayla limon dağıtılması dikkat çekti.

Burada Kürtçe yapılan basın açıklamasının ardından dağılımlar sırasında bir grup çevrede güvenlik önlemi alan polise molotoflu, ve ses bombalı saldırıda bulundu. Ara sokaklara barikat kuran göstericileri polis tazyikli su ve biber gazı sıkarak dağıttı. Polis helikopteri ise havadan çıkan olayları takip ederken, atılan biber gazından yoldan geçen vatandaşların yanı sıra gazetecilerde etkilendi. Polis olaylar sırasında yakaladıkları çocukların ellerini kontrol ederek olaylara karışıp karışmadığını bu şekilde anlamaya çalıştı. Ara sokaklara dağılan göstericiler polise taş atmayı sürdürdü.

NUSAYBİN'DE OLAYLAR ÇIKTI

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde de olaylar çıktı. İlçede nöbetçi eczane ve fırınların dışında kepenkler kapanırken, kontak kapatma eylemi de gerçekleştirildi. Ara sokaklarda toplanan göstericiler yolları barikatlarla kapatırken, ateşler yaktı. Polisin dağılmaları yönündeki uyarına göstericiler taş ve havai fişekler atarak karşılık verdi. Yüzü kapalı göstericiler polis tarafından tazyikli su ve gözyaşartıcı göz kullanılarak dağıtıldı. Ara sokaklara kaçan göstericilerle polis arasında uzun süre kavalamacalar yaşandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nusaybin'de Olaylar Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement