Nusaybin'de Sokağa Çıkma Yasağını Protesto Eden Gruba Gazlı Müdahale - Son Dakika
Güncel

Nusaybin'de Sokağa Çıkma Yasağını Protesto Eden Gruba Gazlı Müdahale

Nusaybin\'de Sokağa Çıkma Yasağını Protesto Eden Gruba Gazlı Müdahale

Mardin'in Nusaybin İlçesinde sokağa çıkma yasağının 13'üncü gününde, vatandaşlar 'gürültü eylemi' yaparak yasağa tepki gösterdi.

25.11.2015 15:23  Güncelleme: 15:40

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde sokaklara kazılan hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için konulan sokağa çıkma yasağının 13'üncü gününde, bazı mahallelerde sokaklara çıkan bazı kişiler 'gürültü eylemi' yaparak yasağa tepki gösterdi. İlçede bulanan HDP Mardin Milletvekili Ali Atalan, halkın yasak nedeniyle temel ihtiyaçların karşılanamadığını, çöplerin toplanamadığını ve büyük bir salgın hastalık çıkmasından endişe ettiklerini söyledi.

Nusaybin'da sokağa çıkma yasağının 13'üncü gününde başta Kışla Mahallesi olmak üzere birçok mahallede oturanlar yasağa rağmen sokaklara çıktı. Işık Önder Cadde üzerinde toplanan bir grup, gürültü eylemi yaparak, ellerindeki sopalara asılmış beyaz bezlerle sokağa çıkma yasağının protesto etmek amacıyla yürüyüşe geçti. 13 günden bu yana evlerinde hapis olduklarını belirten bu kişiler yasağı artık tanımayacaklarını öne sürdü. Protesto eylemi sürerken bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polis bu kişilerin evlerine dönmeleri için gaz bombaları ile müdahale ederek grubu dağıtmaya başladı. İlçenin bir çok mahalle ve sokağında protosto eylemleri ve polis müdahalesi yer yer sürdü.

Sokağa çıkma yasağının başladığı günden bu yana ilçe yakınındaki bir tesiste bulunan HDP Mardin Milletvekillerinden Ali Atalan, kendilerine ulaşan bilgilere göre bugüne kadar 8 sivilin öldüğünü ve çok sayıda kişinin yaralandığını söyledi. Yasak nedeniyle ilçede oturanların temel ihtiyaçlarını karşılayamadığını ve büyük sıkıntılar çekildiğini söyleyen Atalan, "Sokaklarda çöp dağları oluşmuş, büyük bir salgın hastalığın çıkmasından endişe ediyoruz. Vatandaşlar 13 gündür süren bu yasağa karşı artık dayanamayıp bugün sokaklara çıktılar ve polis müdahalesi başladı. Buradaki yasağın bir an önce kaldırılmasını bekliyoruz. Görüştüğümüz Kaymakam elinden geleni yapacağını söylüyor ama sanırım kararı Ankara verecek" dedi. - Nusaybinmardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nusaybin'de Sokağa Çıkma Yasağını Protesto Eden Gruba Gazlı Müdahale - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement