Nusaybin'de Yasağın Kaldırılması İçin Mahkemeye Başvuru Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Nusaybin'de Yasağın Kaldırılması İçin Mahkemeye Başvuru Yapıldı

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Nusaybin Şubesi’nce, ilçede devam eden sokağa çıkma yasağının kaldırılması için mahkemeye başvuruda bulunuldu.

03.12.2015 17:35

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Nusaybin Şubesi'nce, ilçede devam eden sokağa çıkma yasağının kaldırılması için mahkemeye başvuruda bulunuldu. Şube Başkanı Kadri Baysal, öğrencilerin mağdur olduğunu belirterek, yasağın kaldırılmasını istediklerini kaydetti.

Eğitim-Sen Nusaybin Şubesi'nce, ilçede devam eden sokağa çıkma yasağının kaldırılması amacıyla Mardin İdare Mahkemesi'ne başvuruda bulunuldu. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Şube Başkanı Kadri Baysal, ilçede 4'üncü defa uygulanan sokağa çıkma yasağının en çok eğitimi vurduğunu belirterek, "Şu anda Nusaybin'de eğitim hakkı ihlal ediliyor. Nusaybin'in 32 bin öğrencisi var ve bu öğrenciler doğru dürüst eğitim göremedi. Nusaybin'de öğrenciler TOG Sınavı giremediler. 12-13 Aralıkta telafi sınavına girecekler ancak okula gidemiyorlar. Maalesef hiçbir konu işlemeden, eğitim-öğretim görmeden TEOG sınavına girecekler" dedi.

Sokağa çıkma yasağı devam eden 4 mahallede, 750 öğrencinin sınava gireceğini anlatan Baysal, "Bu çocuklarımızdan başarı beklemek mümkün değildir. Dün itibariyle Mardin İdari Mahkemesine başvurarak, sokağa çıkma yasağının iptalini istedik" diye konuştu. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Nusaybin'de Yasağın Kaldırılması İçin Mahkemeye Başvuru Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement