Obama'dan Öldürülen 3 Müslüman İçin Taziye - Son Dakika
Güncel

Obama'dan Öldürülen 3 Müslüman İçin Taziye

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, ABD'de öldürülen 3 Müslüman genç için açıklama yapmaya çağırdığı ABD Başkanı Obama, "Hiç kimse, nasıl göründüğü veya inancı nedeniyle hedef alınmamalı" dedi.

13.02.2015 22:03  Güncelleme: 22:10

ABD Başkanı Barack Obama, ülkesinin Kuzey Carolina eyaletinin Chapel Hill kasabasında Salı günü üç Müslüman gencin başlarından vurularak öldürülmesiyle ilgili açıklama yaptı.

"FBI SORUŞTURMA BAŞLATTI"

Obama yaptığı yazılı açıklamada, Deah Barakat, Yusor Muhammed Ebu Salha ve Razan Muhammed'in 'acımasız ve gaddar biçimde' öldürülmesiyle ilgili Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI), dün soruşturma başlattığını kaydetti.

Yerel yetkililerin devam eden soruşturmalarına ek olarak FBI'ın da bu konuda federal kanunların ihlal edilip edilmediğini belirlemek için adımlar attığını belirten Obama, "ABD'de hiç kimse, kim olduğu, görünüşü veya ibadet şekli nedeniyle hedef alınmamalı" ifadesini kullandı.

"HEPİMİZ BİRİZ" MESAJI

Eşi Michelle Obama ile birlikte kurbanların ailelerine başsağlığı dileğinde bulunan Obama, açıklaması şöyle sürdürdü:

"Bu genç Amerikalıların cenazesindeki çok büyük katılımda gördüğümüz gibi, hepimiz tek bir Amerikan ailesiyiz. Ne zaman aramızdan biri vaktinden önce bizlerden alınırsa, onların nasıl yaşadığını hatırlayacağız ve kurbanlardan birinin sözleri de bizlerin yaşantısına ilham olmalı: 'Amerika'da büyümek bir nimet.' Yusor söyledi geçenlerde. Nereden geldiğiniz fark etmez. Birçok farklı yerden, farklı geçmişten ve dinden gelen birçok farklı insan var ama burada hepimiz biriz."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ELEŞTİRMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençlerin öldürülmesiyle ilgili Obama'yı sessiz kalmakla eleştirmiş ve Amerikan Başkanı'nı açıklama yapmaya davet etmişti.

BM ÇAĞRI YAPTI

Bu arada BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, ABD'de öldürülen üç Müslüman gencin "daha güzel bir dünya için çaba gösterdiklerini" vurgulayarak, cinayetin "nefret suçu" ihtimali de gözönünde bulundurularak derinlemesine soruşturulması çağrısı yaptı.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, gazetecilere yaptığı açıklamada, Genel Sekreter Ban'ın binlerce Amerikalı ve dünyanın bir çok köşesinden insanların üç gencin yasını tutmak için bir araya gelmesi dolayısıyla çok duygulandığını belirtti.

Obama\'dan Öldürülen 3 Müslüman İçin Taziye
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Obama'dan Öldürülen 3 Müslüman İçin Taziye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (25)

  • Şule: Lazoli senin acil tedavi olman lazım :)) sürekli akkoyun diyosun uyumadanda sayıyorsundur kesin akkoyunları :)) 51 40 Yanıtla
  • gerçek: sayın erdoğan öyle sallamayla olmuyor bu şler sen hayatında farklılıklar için hepimiz biriz diyebldinmi örrneğn aleviler kürtler zerdüştler içn hepimiz biriz diyebildinmi işte böyle adamın boğazına kitlerler boş lafları kuru sıkının narası bu kadar olur ancak 6 72 Yanıtla
  • Brn: Allah yardımcın olsun cımhurbsşkanımız durmak yok yola devem dünya seni seviyo 7 34 Yanıtla
  • RTE: Cumhurumun Reisi Cagirir nerdesın der :) hemen cıkar acıklamayı yapar :D zorundalar :D 11 14 Yanıtla
  • BİBERON: sayın cumhurbaşkanımız roboski katliamında 34 can için taziye dilemedi kobanide ölen 3000 bin insan için taziye dilemedi sayın cumhurbaşkanımız kobane eylemlerinde türkiyede ölen ırk önemli değil 44 can için taziye dilemedi ve bunun benzeri binlerce olay için taziye dilemedi Sayın cumhurbaşkanı maalesef sen benim cumhurbaşkanım değilsin kim seni seçti bilmiyorum ama Güngelir devran döner Hep o koltukta oturacak değilsin ya 9 13 Yanıtla
  • Türk: Helal sana cb eleştirdi hemn yaptı açıklamayı 14 4 Yanıtla
  • adil: yola gelmiş , erdogan bu herkese ayar verir. . . 10 7 Yanıtla
  • calibre53: pensilvanyalı herkül hoca duymasın çok kızarrrr, mazlumu savunan ermeniciler, çarliciler, gezizekalılar nerelerdesiniz?siz busunuz işte. . . 11 6 Yanıtla
  • lice: Büyüksün obama 5 10 Yanıtla
  • Cörmani: İşte büyük ulus lideri hahaha 2 11 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement