Öcalan Yine Tehdit Etti - Son Dakika
Güncel

Öcalan Yine Tehdit Etti

Öcalan Yine Tehdit Etti

Belediyelere 'Eşbaşkanlık' Modeli Öneren PKK Lideri Öcalan, AKP'ye Hazirana Kadar Süre Verdi.

12.12.2010 17:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Öcalan'ın avukatlarıyla yaptığı görüşmelerin detayları, Fırat Haber Ajansı'nda (ANF) yayımlandı. KCK operasyonları kapsamında belediye başkanlarının tutuklanmasını "kışkırtıcılık" olarak değerlendiren Öcalan, "Seçilmişlerin tutuklanması savaşın devamını istemek demektir. Bu tutuklamalara derhal son verilmelidir. Tutuklanan belediye başkanlarının yerine geçeceklerin on katı daha fazla çalışması gerekir. Eşbaşkanlık usulüne geçebilirler. Her yerde belediye başkanları tutuklanıyor, eşbaşkanlık sistemi aynı zamanda buna karşı bir önlemdir" diye konuştu.

DTO'YA TEPKİ GÖSTERDİ

Görüşmede Diyarbakır'daki STK'lerin soruna ilişkin açıklamalarını da eleştiren Öcalan şunları söyledi: "Diyarbakır'daki STK'lerden bazıları benim için 'Apo'nun vesayeti var' diyorlar. Onlara şunu söylüyorum, çözüm önerilerini maddeler halinde sunsunlar, o zaman ben onların vesayetini kabul edeyim. Madem Diyarbakır Ticaret Odası olarak sorunu biliyorlar ve anlıyorlarsa bunun çözümüne ilişkin önerilerini de sunmalıdırlar. Bu STK'ler kent meclislerinde bu önerilerini açıklamalıdırlar. DTK'de yer almalıdırlar, varsa önerileri sunarlar. Küçük hesaplar yapmamalıdırlar. Yoksa onlar da şehir korucuları durumuna düşerler, AKP bunları kullanır, işleri bitince de ortada bırakır."

Demokratik özerklik projesiyle ilgili olarak da "Benim üzerinde çalıştığım model Karl Marks'ın modelini aşan bir modeldir. Demokratik özerklik, demokratik ulus projesinin politik ifadesidir. Demokratik özerklik konusunda halk toplantıları yapılmalı. Öz savunma çalışmalarına da hız kazandırılmalıdır. Kırsalda-köyde kendini koruyabilirsin ama şehirlerde nasıl koruyacaksın" diye konuştu.

AKP'Yİ EN FAZLA HAZİRAN'A KADAR BEKLERİZ

Bölücü başı Abdullah Öcalan tehdit içerikli ifadeler kullanarak şöyle devam etti: "1 Mart'a kadar süre belirledik. AKP'nin tavrına göre en fazla hazirana kadar beklenebilir. Eğer sorun çözülmezse dağda bir günde yüzlerce gerilla ve askerin öleceği çatışmalar yaşanabilir. Ben buradan tehdit etmiyorum, bu savaşın önüne geçmek istiyorum, bunun için çabalıyorum. Çözüm gelişmezse her türlü savaş gelişir, büyük savaş yaşanır. Öncekilere benzemez. Barış ve çözüm gelişmezse çok büyük bir savaş, geçmişi geride bırakacak bir savaş bizi bekliyor. Bunları yol haritamda da belirttim."

Kaynak: Diğer

Son Dakika Güncel Öcalan Yine Tehdit Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement