Odatv'de Tahliye Sevinci - Son Dakika
Güncel

Odatv'de Tahliye Sevinci

Odatv davası kapsamında tahliye edilmelerine karar verilen Barış Terkoğlu ile Barış Pehlivan, cezaevinden çıktı.

15.09.2012 01:18  Güncelleme: 09:07

Tutuklu yargılandıkları Oda Tv davası kapsamında tahliye edilmelerine karar verilen Barış Terkoğlu ile Barış Pehlivan, cezaevinden çıktı.

Silivri Ceza İnfaz Kurumu'ndaki işlemleri tamamlanan Barış Terkoğlu ile Barış Pehlivan, cezaevinden tahliye edildi. Terkoğlu ve Pehlivan'ı karşılamaya başta aileleri ve yakınları olmak üzere CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu, gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık, Müyesser Yıldız geldi. İşlemleri tamamlanan Barış Terkoğlu ile Barış Pehlivan, saat 00.15 sıralarında cezaevinden çıkış yaptı.

Yakınları tarafından sevinçle karşılanan Barış Terkoğlu, "Bize bu dava boyunca hiçbir soru sorulmadı. Biz boş yere içeride yattık. İçeride kanser olarak ölen bir çok mahkumu gördük. Aklımız diğer mahkumlarda kaldık. Biz dışarıdayız ama aklımız hala içeride" dedi.

Barış Pehlivan ise, "Biz bugüne kadar bizlere soru sorulmasını bekledik. Ancak bugün dahi bir tane bile soru sorulmadı. TÜBİTAK tarafından bilgisayarlara zararlı yazılımlarla sokulduğu raporu verildiği halde bugüne kadar bizleri boş yere içeride tuttular" diye konuştu.

Açıklamaların ardından Terkoğlu ve Pehlivan, cezaevinin önünde kurulu bulunan nöbet çadırına geçti. Burada çay içen Terkoğlu ile Pehlivan, daha sonra yakınları ile birlikte cezaevi önünden ayrıldı.

Odatv\'de Tahliye Sevinci
Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement