Ödemiş' Te Pankreas Hastalarına Umut Işığı - Son Dakika
Güncel

Ödemiş' Te Pankreas Hastalarına Umut Işığı

Ödemiş\' Te Pankreas Hastalarına Umut Işığı

İzmir'in Kiraz İlçesi'nde yaşayan 62 yaşındaki Hüseyin Ezer'in pankreasında oluşan tümör, Ödemiş Devlet Hastanesi'nde yapılan bir ameliyatla alındı.

23.03.2014 11:46

İzmir'in Kiraz İlçesi'nde yaşayan 62 yaşındaki Hüseyin Ezer'in pankreasında oluşan tümör, Ödemiş Devlet Hastanesi'nde yapılan bir ameliyatla alındı. Yalnızca üniversite ve araştırma hastanelerinde uygulanan ameliyattan başarılı sonuç alan Ezer, taburcu edileceği günü bekliyor. Ödemiş Devlet Hastanesi'nde görevli Op. Dr. Adem Yücel ve Op. Dr. İsmet Emeklioğlu, ikinci kez gerçekleştirdikleri Whipple operasyonu ile bölgede yaşayan pankreas hastalarına yeni bir umut oldu. Yalnızca üniversite ve araştırma hastanelerinde yapılabilen riskli ameliyatı kısıtlı imkanlarla hizmet veren Ödemiş Devlet Hastanesi'nde yapan deneyimli hekimler, başarılarıyla hastanenin adını duyurdu. Kiraz İlçesi'nin Sırımlı Köyü'nde yaşayan Hüseyin Ezer, karın ağrısı şikayetleri üzerine yakınları tarafından önce Tire Devlet Hastanesi, daha sonra İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Bir süre nedeni anlaşılamayan ağrının devam etmesi üzerine son olarak çareyi ödemiş Devlet Hastanesi'nde arayan Ezer, Op. Dr. Adem Yücel'e muayene olduktan sonra ilgili tetkiklerden geçirildi. Pankreasta oddi tümörü teşhisi konulan Ezer, derhal ameliyata alınarak 4,5 saat süren bir operasyon sonrasında sağlına kavuştu. İKİNCİ KEZ BAŞARILI SONUÇ ALDILAR

Hastalığın görülme sıklığının seyrek olduğunu kaydeden Op. Dr. Adem Yücel, hastaya Op. Dr. İsmet Emeklioğlu ile birlikte Whipple (Pankreatikoduodenektomi) ameliyatı uyguladıklarını söyledi. Dr. Emeklioğlu, '62 yaşındaki bu hastamız oddi tümörü dediğimiz pankreas ile ilgili bir tümöre sahipti. Bu hastalık tıkanma sarılığı olarak da bilinir. Hastanın sarılığının giderek artması ve karaciğer böbrek yetmezliğine gidiyor olması nedeniyle, operasyona karar verdik. Bu tür hastalarda zamanında teşhis büyük önem taşır. Hastamızın durumu son derece iyi. Bu tür ameliyatlar, büyük merkezlerde, üniversite hastanelerinde yapılır. Taşra hastanelerinde pek yapılmaz. Çünkü son derece riskli ve sıkıntılı ameliyatlardır. Bu bizim ikinci ameliyatımız oldu. Şu ana kadar bir sorun yaşamadık'diye konuştu.

Hastanın özel bir duruma sahip olduğunu açıklayan Op. Dr. İsmet Emeklioğlu, tümörü ve çevre dokuları başarılı bir şekilde çıkararak hastayı sağlığına kavuşturduklarını belirtti. Dr. Emeklioğlu, 'Peri Ampuller bölge tümörü dediğimiz tümörler grubu, tıkanma sarılığı yapar. Hastamız Oddi Tümörü olarak bilinen tümöre sahipti. Hastamızda görülebilecek erken komplikasyonlardan hiçbirini görmedik. Çok iyi bir yaşam süreci bekliyoruzö dedi.

Birkaç gün sonra taburcu olacağı bildirilen Hüseyin Ezer ise kendisini çok iyi hissettiğini söyleyerek, doktorlara teşekkür etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ödemiş' Te Pankreas Hastalarına Umut Işığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement