Ödp Genel Başkanı Alper Taş Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Ödp Genel Başkanı Alper Taş Açıklaması

Ödp Genel Başkanı Alper Taş Açıklaması

ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, Kırşehir’de yaşanan Teröre Lanet Bayrağa Saygı mitingi sonrası çıkan olaylar kapsamında iş yeri zarar gören esnafı ziyaret etti.

18.09.2015 16:47

ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, Kırşehir'de yaşanan Teröre Lanet Bayrağa Saygı mitingi sonrası çıkan olaylar kapsamında iş yeri zarar gören esnafı ziyaret etti.

ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, Kırşehir'de yaptığı ziyaret ve inceleme sonrasında yaptığı basın açıklamasında, "Kırşehir'de saldırıya uğramış olan esnaf arkadaşları ziyaret ettik. Onlara iyi dileklerimizi ileterek bunun son olmasını arzuladık" dedi.

"ÜLKEMİZ YANGIN YERİ"

Kırşehir'de yaptığı incelemeler sonrası konuşan Taş, insanlarımız ve canlarımızla birlikte kitaplarımızın da yandığını söyledi. Taş, buraya devrimci ve sosyalist olarak geldiklerini belirterek "Yangına benzin dökmek için gelmedik. Bu yangın hepimizin söndürmesi gereken bir yangın, biz itfaiye erleri olmaya geldik. Bu vahşiliği yapanları elbette biliyoruz. Olaylarda gerekli önlemleri almayan yetkilileri istifaya davet ediyoruz. Bu yaşananların mutlaka hesabı verilmeli, suç işlenmiş burada öyle anlaşılıyor. Saldırıya uğrayan insanımızın uğradıkları bütün sorunlar sıkıntılar açısından öncelikli olarak gerekli kişilerin hesap vermesi ve böyle olayların yaşanmaması gerekiyor" dedi.

Ülkemizin yangın yeri olduğunu anlatan Taş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çatışma içerisinde asker, polis, Türk ve Kürt gençlerimizin ölmesi bizi üzüyor. AŞ ve iş peşinde olan insanların ekmek teknelerini yakmak insanlığa sığmaz. Sorunlarımızı uygarca çözebiliriz. Birbirimizi öldürmeye gerek yok. Demokratik özerklik talebi altında insanımızın birbirini öldürmesi gerekmemektedir. Demokratik özerklik bir arada yaşam projesidir. Ayrılık projesi değildir. İnsanlarımızın ölmesini istemiyoruz. Gözyaşlarımızın rengi aynı, adlarına ne dersek diyelim insanın ölümü bizi rahatsız eder. Yangına asla benzinle gitmemeli ama söndürmeliyiz. Irak ve Suriye'deki yangının bir parçası oluruz. Bu yangında sadece kendimiz değil ortak geçmişimiz ve geleceğimiz yanar. Bin yıllık kardeşlik edebiyatının dışında bu edebiyatları artık somuta geçirmeliyiz. Silahların susması ve diyalogla sorunların önünün açılmasını talep ediyoruz."

Kırşehir'de konuşan ve kitapları yakmak yerine kitapların bayrağımız olması gerektiğini söyleyen Taş, sözlerini şöyle tamamladı: "Kitapları yakmayalım. Kitaplar bayrağımız olsun. Fikri önemli değil, ama kitaplar bayrağımız olsun Türkiye'nin geleceği kitapları yakılan bir ülke olamaz. Kitapları yakarak aydınlık bir ülke olamayız. Kitaplar yolumuzu ve geleceğimizi aydınlatır. Burada bulunan Kırşehirliler yapılanlardan utanç duyar halde kardeşliğimizi güçlendirmemiz gerekiyor." - KIRŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ödp Genel Başkanı Alper Taş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement