Ödülünü Bakan Çelik Verdi - Son Dakika
Güncel

Ödülünü Bakan Çelik Verdi

Ödülünü Bakan Çelik Verdi

BUSİAD Tarafından Düzenlenen Törende Başarılı İş Adamları Ödüllendirildi.

26.03.2011 01:31

Bursa Sanayici ve İş Adamları Derneği (BUSİAD) tarafından düzenlenen törende başarılı iş adamları ödüllendirildi. Gecede Aktaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Aktaş küresel bir oyuncu olarak öne çıkarak, kent ve ülkenin tanınmasında katkı sağlamasından dolayı BUSİAD Doğan Ersöz Yılın İşadamı Ödülü'ne layık görüldü. Aktaş ödülünü, Devlet Bakanı Faruk Çelik'in elinden aldı.

Bu sene 17'ncisi düzenlenen BUSİAD Doğan Ersöz Ödül töreni Almira Otel'de düzenlenen tören ile yapıldı. Törene birçok iş adamının yanında Devlet Bakanı Faruk Çelik de katıldı. Gecenin açılış konuşmasını yapan BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arif Özer, Türkiye'nin toplumsal uzlaşma ile hazırlanan, hukukun evrensel ilkelerini esas alan, bireyi devletin önünde tutan, gelişmelere açık, özgürlükçü bir Anayasa beklentisi içerisinde olduğunu söyledi. Siyasilerin, seçimlerden sonra gündemlerinin ilk maddesinin yeni Anayasa olarak belirtmesinin memnuniyet verici olduğunu kaydeden Özer, "Parti içi demokrasinin sağlanması, millet iradesinin daha sağlıklı ve adaletli bir şekilde parlementoya yansıtılması için Siyasi Partiler Kanunu ve Milletvekili Seçimi Kanunu'nun değiştirilmesi TBMM 24'üncü dönem milletvekillerinin öncelikli çalışmalarından biri olmalıdır" dedi.

Geceye konuk olarak katılan Devlet Bakanı Faruk Çelik ise " Kuzey Afrika'da, Orta Doğu'da yaşananları izliyorsunuz. Balkanlar'da yaşanan ve yaşanması muhtemel hadiseleri iş adamları olarak takip ediyorsunuz. Küresel ekonomideki Avrupa Birliği'ndeki durağanlığın halen sonuçlanmadığını hep birlikte takip ediyoruz. Tüm bu olumsuzluklar karşısında 'Türkiye'nin başarısının altında neler vardır? Türkiye bu süreci nasıl başarıyla geçiyor?' diye baktığımız zaman tabiki bu sağlıklı bir yönetim başarının esasıdır. Bu yönetim anlayışının neticesinde özel sektörde ve girişimcilerle olan ilişkilerin düzeyi de önem arz etmektedir. Biz iktidar olarak alınması gereken kararlar ve populizmden uzak ekonomik önlemlerin yanında, girişimcilerimizin önünü açmak, onları dünya pazarlarıyla buluşturma konusunda attığımız adımlar mesafeler ortadadır" diye konuştu.

Küresel krizin Türkiye'yi çok fazla etkilememesinin altında biz iktidar olarak salonda yer alan iş adamlarını işaret ederek 'Sizler yatmaktasınız' diyen Bakan Çelik, kentin tanıtılmasın destek sağlayan tüm iş adamlarını tebrik etti.

Konuşmaların ardından geçilen ödül töreninde 2010 Yılı BUSİAD Doğan Ersöz Yılın İşadamı Ödülü'ne layık görülen Aktaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Aktaş, ödülünü Devlet Bakanı Faruk Çelik'in elinden aldı. Gecede BUSİAD Özel Başarı Ödülü Eker Süt Ürünleri A.Ş.'nin Genel Müdürü Ahmet Eker'e, BUSİAD Meslek Ödülü iş adamı Raşit Karaaslan'a, BUSİAD Eğitim ve Kültüre Destek Ödülü iş adamı Nuri Nihat Aslaoba'ya, BUSİAD Çevre Ödülü ise BOSCH A.Ş.'ye verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ödülünü Bakan Çelik Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement