GAÜN Öğretim Görevlisi Coşkun'dan Anlamlı Sergi - Son Dakika
Güncel

GAÜN Öğretim Görevlisi Coşkun'dan Anlamlı Sergi

GAÜN Öğretim Görevlisi Coşkun\'dan Anlamlı Sergi

GAÜN Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Nuray Coşkun, Buğulu Camı Sil konulu kişisel yağlı boya resim sergisinin açılışını yaptı.

02.12.2013 10:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Nuray Coşkun tarafından, Cenani Konağı Kültür Sanat Merkezi'nde 'Buğulu Camı Sil' konulu kişisel yağlı boya resim sergisi açılış töreni yapıldı.

Öğr. Gör. Nuray Coşkun'un yağlı boya çalışmalarından oluşan, okuyamayan kız çocuklarının konu edildiği ve 31 eserin yer aldığı serginin açılış töreni çok sayıda sanatseveri bir araya getirdi.

Serginin açılış töreninde konuşan Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, bölgenin 'Parlayan Yıldızı' olan Gaziantep Üniversitesinin böyle tarihi bir mekânda, Gaziantep'e sanat alanında hizmetlerini giderek arttırarak devam ettirmesinin çok önemli bir kazanç olduğunu söyledi.

Taşdöğen, "Öğr. Gör. Nuray Coşkun'un bu ilk kişisel sergisi. Gaziantep Üniversitesinin bu güzel ortamında, 'Kadına Şiddetle Mücadele Haftası' içerisinde böyle anlamlı bir sergiyi açması takdire değer. Toplumda yaşayan insanlar olarak, toplumun sorunlarına karşı duyarlı olmamız gerekiyor. Bu hafta sergimizin de konusu itibariyle toplumumuzda bu sorunumuza bir nebze de olsa katkı sağlaması açısından çok anlamlı buluyorum. Duyarlı vatandaşlarımızın destekleriyle, onlara sanatla karşılık verip sanat faaliyetleriyle bu farkındalığı oluşturmak hepimizin görevi" diyerek, okumayan, eğitimsiz kalmış anneleri, özellikle kız çocuklarının yetişmeleri konusunda bu farkındalığı yaratmış olan Nuray Coşkun'un çalışmalarının devamını diliyorum şeklinde konuştu.

Gaziantep Üniversitesi olarak toplumun kılcallarına kadar hitap eden, bu anlamda da şehrin, dokunun tüm noktalarına temas eden bir yapıyı, bir denetimi öngördüklerini belirten Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, "Okumamış veya çalışan bazı kız çocuklarının resmedildiği özel bir sergideyiz. Resimler çok güzel ama bir başka özelliği ise eşimin sergisi olması. Üniversitemiz adına, bu anlamda da özel ve gurur verici. Aile olarak da gurur günü diye düşünüyorum. İnşallah yenileri de olacaktır" diye konuştu.

Okuyamayan kız çocuklarının konu edildiği ve 31 eserin yer aldığı serginin açılışında konuşan Gaziantep Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Nuray Coşkun, okuyamayan kız çocuklarının, ülkemizde sürekli üzerinde durulması gereken önemli bir konu olduğunu söyledi.

Öğr. Gör. Coşkun, "Okula gidemeyen kız çocukları, kadınlar ve çalışan kız çocuklarından yola çıkarak ülkemizin kanayan yarası olan kız çocuklarının okuması için çalışmalarımda dikkat çekmek istedim. Sergide yer alan resimlerin birçoğu atölyede çalışan kız çocuklarının fotoğrafları. 'Buğulu Camı Sil' adlı sergimin ismi, öğrencilik yıllarımdaki bitirme tezimin adıydı. Çalışmalarımda toplumsal bir mesaj vermek istedim" diyerek konuyla ilgili olarak dikkat çekmek istediğini söyledi.

(GAÜN) Cenani Konağı Kültür Sanat Merkezi'ndeki serginin açılış törenine; Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, GAÜN Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Zirve Üniversitesi Rektörü Adnan Kısa, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fahrettin Göğüş Prof. Dr. Ali Gür, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Cahit Bağcı, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Celkan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Elbeyli, Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan, Genel Sekreter Ercan Eroğlu'nun yanı sıra, çok sayıda sanatsever katıldığı sergi 20 Aralık 2013 tarihine kadar Cenani Konağı Kültür Sanat Merkezi'nde sergilenecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel GAÜN Öğretim Görevlisi Coşkun'dan Anlamlı Sergi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement