Okçulukta Hedef 4 Sporcuyla Olimpiyata Katılmak - Son Dakika
Güncel

Okçulukta Hedef 4 Sporcuyla Olimpiyata Katılmak

Okçulukta Hedef 4 Sporcuyla Olimpiyata Katılmak

Okçulukta hedef 4 sporcuyla olimpiyata katılmak Türkiye Okçuluk Federasyonu'nun Olimpiyat Oyunları hazırlık kampı Antalya'da başladı.

20.10.2015 11:39

Okçulukta hedef 4 sporcuyla olimpiyata katılmak

Türkiye Okçuluk Federasyonu'nun Olimpiyat Oyunları hazırlık kampı Antalya'da başladı. 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na hazırlanan okçuluk milli takım aday kadrosunda klasik yayda 8'i bayan 16 sporcu kampta yer aldı. 100. Yıl Okçuluk Tesisleri'nde gerçekleştirilen kamp, 31 Kasım'da sona erecek. 2016 Rio Olimpiyatları milli takım aday kadrosunun kampında 2012 Londra Olimpiyatları'nda 26'ncı olan Türkiye'yi okçulukta temsil eden tek Türk sporcu Begül Löklüoğlu da yer aldı.

Okçuluk Milli Takım Antrenörü Göktuğ Ergin, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na bayan milli takımı ve 1 ferdi erkek olmak üzere 4 sporcuyla katılmak istediklerini söyledi.

Ergin, Türkiye sıralamasında kategorilerinde ilk 8 sırada yer alan sporcuların milli takım aday kadrosunun kampına davet edildiğini ve geçen yıl uluslararası alanda 26 madalya kazanmalarına rağmen 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılma barajını henüz geçmeyi başaramadıklarını anlattı.

GÜÇLÜ RAKİPLER VAR

Okçuluk milli takımının olimpiyata takım olarak, sporcuların da ferdi katılımı için şansının devam ettiğine dikkati çeken Ergin, Mayıs ve Haziran ayında yapılacak 2 kota yarışması var. Biri İngiltere'deki Avrupa Şampiyonası diğeri de Antalya'da düzenlenecek Dünya Kupası'nın ikinci ayağı. Bu yarışmalarda başarılı olup ülkemizi olimpiyatlarda temsil edecek hakkı kazanmaya çalışıyoruz. Önümüzde çok güçlü rakipler var. Hindistan, Fransa, Almanya gibi dünyanın okçulukta ekol takımları da bizim gibi olimpiyat kotası alamadı. Kıran kırana mücadele olacak ama biz bu mücadeleden alnımızın akıyla çıkacağımıza inanıyoruz diye konuştu.

HEDEF 4 SPORCUYLA OLİMPİYATA KATILMAK

2016 Rio Olimpiyatları'na 4 sporcu ile katılmayı hedeflediklerini vurgulayan Ergin, bayan takımı ve ferdi erkeklerde 1 sporcu ile yarışmak istediklerini kaydetti. Ergin, Tabii ki 6 sporcuyla gitmek isteriz ama şu anda hem rakiplerimi hem kendimizi değerlendirdiğimizde 4 sporcu hedefi daha gerçekçi. Önümüzde olimpiyat kotası için 4 aylık hazırlık süreci var, çok çalışacağız dedi.

BEGÜL 1 YIL ARADAN SONRA MİLLİ TAKIM KAMPINDA

Ergin, Begül Löklüoğlu'nun da bir yıl aradan sonra yeniden milli takım aday kadrosunda yer aldığını dile getirdi. Begül'ü önceki yıl gösterdiği yetersiz performansı nedeniyle geçen yıl dinlendirme kararı aldıklarını kaydeden Ergin, Bir yıllık aradan sonra Türkiye şampiyonalarında beklediğimiz performansı göstermeye başladı. Bunun sonunda aday kadrosunda yer aldı. Öncelikle milli takıma girme mücadelesi verecek. Daha sonra da olimpiyat yolunda bizim en güçlü silahlarımızdan biri olacak diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Okçulukta Hedef 4 Sporcuyla Olimpiyata Katılmak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement