Okul da Gümrükleme Binası da Olmadan Çürüdü - Son Dakika
Güncel

Okul da Gümrükleme Binası da Olmadan Çürüdü

Okul da Gümrükleme Binası da Olmadan Çürüdü

700 metrekareli kapalı alana sahip binanın hiç kullanılmayıp, 12 yıldır atıl durumda kalması üyelerin tepkisilere neden oldu.

18.04.2013 12:46  Güncelleme: 17:51

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası'nın (MUTSO) zamanında yüksek okul veya gümrükleme idaresi olarak kullanmak amacıyla Bayır Ticaret Merkezi içinde yaptırdığı iki katlı toplam 700 metrekareli kapalı alana sahip binanın hiç kullanılmayıp, 12 yıldır atıl durumda kalması üyelerin tepkisine neden oldu. Binanın talibi çıkması halinde uygun bir fiyata satılabileceği veya kiralanabileceği bildirildi.

Bayır Beldesi'nde 2001 yılında MUTSO 465 bin liraya 150 dönüm arsa satın aldı. Arsaya, kat karşılığı 11 işyeri bulunan Bayır Ticaret Merkezi yaptırıldı. Ticaret Merkezi'nin içindeki 350 metrekarelik alana ayrıca, sanayide çalışmak üzere ara elaman yetiştirmek için Muğla Üniversitesi'ne bağlı bir yüksekokul veya Gümrükleme İdaresi olarak kullanılmak üzere iki katlı bir bina da inşa ettirildi. Binanın alt katının ticaret merkezindeki işyerlerinin lokal olarak kullanımı, önündeki 7 dönümlük arazinin de mermercilere sergi alanı olarak tahsis edilmesi planlandı.

Ancak, dönemin MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Saim Gürsoy'un görevden ayrılmasının ardından bina hiçbir şekilde kullanılmadı. 12 yıldır atıl durumda kalan binanın sıvaları döküldü, kolon va kirişleri zarar görüp, camları kırıldı. Şu an sonradan yapılanlarla birlikte 50 işyerinin bulunduğu ticaret merkezindeki binanın içler acısı durumu oda üyelerinin tepkisine neden oldu.

MUTSO eski Başkanı Saim Gürsoy, o dönemde, şu an atıl durumdaki binanın yanındaki 7 dönümlük alanı da mermerciler için teşhir alanı olarak değerlendirmek istedikleri anlatıp, "Yabancıların, Muğla'ya gelmesi halinde mermeri ocaklardan değil, sadece orada görüp ihtiyacını karşılamasını istemiştik. Bu alan yakın olduğu için bu amaca çok iyi hizmet edebilirdi. Tabii ki mermerci arkadaşlarımızın talebine bağlıydı bu iş. Hatta bir benzin akaryakıt istasyonu da yapılabilirdi. Ancak, büyük bir trafo olduğu için biz de imtina ettik, kaldı. O zaman kasamızda 1 milyon 500 bin lira paramız vardı. Şimdi o alanın 550 bin liraya satıldığını duyunca üzülüyorum" dedi.

Hiçbir şeyi satmadan ticaret merkezinin bulunduğu alanı kalkındırdıklarını belirten Gürsoy, "Şu an atıl durumda olan binayı ve Bayır Ticaret Merkezi'ni çok cüzi bütçelerle yaptık. O zaman, herkes 'yapamazsınız' demişti. Çünkü o dönemde ekonomimiz bu binaları yapmamıza imkan vermiyordu.

Kooperatifleşebilirdik ama farklı söylentilere neden olmamak için böyle bir şey yapmadık. Kat karşılığı, bu işi yaptık. Sonrasında işyerleri, 7 dönümlük arazi, idare bina olarak tamamlandığında bizim elimize geçen para 7 milyon liranın üzerindeydi. Yani biz bu işi çok doğru bir şekilde yaptık. Ama sonrası getirilmedi" diye konuştu.

MUTSO'nun mevcut başkanı Bülent Karakuş ise "Şu ana kadar binayı kiralamak ya da satın almak için hiçbir müracaat olmadı. Müracaatçı olması halinde çok uygun bir bedelle kiraya vermeyi biz de istiyoruz. Bina elden geçirilip, kullanılabilir" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Okul da Gümrükleme Binası da Olmadan Çürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement