Ömer Döngeloğlu Çanakkale Şehitlerini Anlattı - Son Dakika
Güncel

Ömer Döngeloğlu Çanakkale Şehitlerini Anlattı

Ömer Döngeloğlu Çanakkale Şehitlerini Anlattı

Küçükçekmeceliler, Çanakkale Destanı'nın aziz şehitlerini Serdar Tuncer'in şiirleri ve Ömer Döngeloğlu'nun dualarıyla yad etti.

21.03.2013 10:29

Küçükçekmeceliler, Çanakkale Destanı'nın aziz şehitlerini Serdar Tuncer'in şiirleri ve Ömer Döngeloğlu'nun dualarıyla yad etti.

Küçükçekmece Belediyesi tarafından her ay düzenlenen program kapsamında Çanakkale Destanı'nın 98. yılında bu ay kalplere "Çanakkale" düştü. "Çanakkale Kalbe Düşünce" adlı programa Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve Başkan Yardımcıları başta olmak üzere pek çok Küçükçekmeceli vatandaş katıldı.

"BİR METREKAREYE 5 LİTRE KAN AKTI"

"İnsanın kalbine farklı farklı şeyler düşer. Ancak bunlardan bazıları hep kalpte kalmalıdır. İşte Çanakkale'de kalpte kalması gereken o şeylerden biri. Çanakkale'de 1 metrekareye 5 litre kan düşmüş" diyerek Çanakkale Destanı'nın önemine değinen Serdar Tuncer, Çanakkale'yi anlamanın bir milletin Lazı, Kürdü, Çerkeziyle nasıl kardeş olduğunu anlamak, pek çok şeyi aynı anda anlamak olduğunu söyledi. Tasavvuf müziği üstadı Mustafa Demirci'nin performansı eşliğinde, Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale şiirlerini de okuyan Tuncer, Küçükçekmecelilere duygu dolu anlar yaşattı.

Ömer Döngeloğlu ise, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay'a teşekkür ederek başladığı konuşmasında, İslam dininde şehitlik mertebesinin yerini ele aldı. Dinimizde şehitliğin çok yüce bir makam olduğunu vurgulayan Döngeloğlu, Allah'ın (CC) şehitleri, peygamberlerinden sonra, velilerden bile ön sıraya koyduğunu söyledi. Uhud Savaşı'nda verilen şehitleri gören Peygamber Efendimizin dizlerinin üzerine çökerek ağladığını ve "Bugün ben de şehit olmayı ne çok isterdim"dediğini belirten Döngeloğlu, şehitliğin böylesine yüce bir mertebe olduğunu söyledi. Çanakkale'de ise ölen tüm şehitleri Hz. Muhammed'in (SAV) karşıladığını ve o şekilde can verdiklerini ifade etti.

Pötürgeli Bilal, Vanlı Molla Paşa gibi hikayeleriyle destanlaşmış birçok Çanakkale kahramanını da katılımcılarla paylaşan Döngeloğlu, Küçükçekmecelileri hem ağlattı hem de ağladı.

"98 YIL ÖNCE ECDAT TARİH YAZDI"

Program sonunda Ömer Döngeloğlu'na, Serdar Tuncer'e ve Mustafa Demirci'ye çiçek veren Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay da, " Sözün bittiği yerdeyiz. 98 yıl önce ecdat bir tarih yazdı. O ecdadın torunları bugün burada ve ben inanıyorum ki, Mustafa Kemal'in de dediği gibi bu ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine ulaştıracaklar" diye konuştu.

Çanakkale Destanı 18 Mart'ın anısına Küçükçekmece Belediyesi tarafından katılımcılara, tahinli çörek ve kızılcık şerbeti dağıtıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ömer Döngeloğlu Çanakkale Şehitlerini Anlattı - Son Dakika


Advertisement