Ömrünü Tamamlamış Araçlar İçin Son 15 Gün! - Son Dakika
Güncel

Ömrünü Tamamlamış Araçlar İçin Son 15 Gün!

Ömrünü Tamamlamış Araçlar İçin Son 15 Gün!

Çevre Ve Orman Bakanlığı Tarafından Hazırlanan Öta Yönetmeliği, 1 Ocak 2011'de Yürürlüğe Giriyor.

21.12.2010 19:11  Güncelleme: 19:13

Çevre ve Orman Bakanlığı; Avrupa Birliği Uyum Yasaları çerçevesinde,

1 Ocak'tan itibaren Ömrünü Tamamlamış Araç Yönetmeliği'ni uluslararası standartlarda hayata geçirecek. Yeni yılla birlikte, kullanıcılar ömrünü tamamlamış araçlarını, bertaraf formu doldurarak ekonomik operatörlerin teslim noktalarına verecekler.

Yönetmelik çerçevesinde ekonomik operatör olarak yapılanan ilk branş şirketi EkoSistem; 81 ilde 150'yi aşkın teslim noktası ile Türkiye çapında kullanıcılara hizmet verecek.

1 Ocak 2011'de yürürlüğe girecek yönetmelik çerçevesinde, ömrünü tamamlamış araçların ve araç bakımlarından çıkan parçaların toplanması ve geri dönüşümü "Ekonomik Operatör" olarak tanımlanan kuruluşlar tarafından yapılacak. Aksam Otomotiv ve HYS ortaklığında kurulan EkoSistem; Ömrünü Tamamlamış Araçların Kontrolü Hakkındaki Yönetmeliğe uygun olarak yapılanan sektördeki ilk branş şirketi.

Çevre ve insan sağlığının korunmasında önemli bir işlev üstlenecek EkoSistem; kullanıcılara da büyük kolaylık sağlayarak bulundukları ildeki teslim noktalarında, bertaraf formu karşılığında araçlarını teslim alacak. Şirket; sigorta şirketleri ile otomotiv distribütörlerinin takip ve raporlama işlemlerini de büyük ölçüde azaltacak.

EkoSistem, doğal çevrenin korunması, emek, enerji ve materyal tasarrufunu en mükemmel şekilde sağlayacak donanıma sahip. EkoSistem; müşterilerinin özel ve kurumsal çözüm ihtiyaçlarına yönelik beklentilerini, Ankara/Kazan'daki ön işlem tesisi, Türkiye genelinde 81 ildeki 150'yi aşkın Ekosistem ÖTA Teslim Noktası ile hizmet vererek, web tabanlı kayıt ve raporlama ile çözüm üreterek karşılıyor.

ÖTA Yönetmeliği kapsamında düzenlediği, toplam 27.550 m² ÖTA Teslim ve Depolama alanları ile birlikte organizasyonunu oluşturan EkoSistem, konusunda uzmandan profesyonel ekibiyle hizmet sunuyor. EkoSistem, Call Center (0212 336 35 00) hizmetiyle de, kullanıcılara ÖTA hakkında merak ettikleri her konuda danışmanlık veriyor.

EkoSistem; ülkemizdeki sigorta şirketlerinin, müşterilerine karşı üstlendikleri servis ve hizmet sorumluluklarını eksiksiz olarak yerine getirilmesinde iş modeli ile destek sağlıyor. Firma, hizmet dışı kalan motorlu araçların ekonomiye yeniden kazandırılmasında Aksam ve HYS'nin otomotiv sektöründeki deneyimi ile de ÖTA işlemlerini eksiksiz olarak organize edecek güçte.

Grup bünyesindeki, HYS, sigortaların hasar branşındaki tüm süreçleri ülke genelinde 650 noktada sağlayabilen hizmet lokasyonları ile Ömrünü Tamamlamış Araçların teslim noktalarının Türkiye genelinde yaygın bir yapı oluşturmasına imkan sağlıyor. Yılda en az 15.000 aracın Geçici Depolama Alanlarına Transferi ve ekonomiye yeniden kazandırılmasını sağlayabilen bir alt yapıya da sahip bulunuyor.

EkoSistem-Genel müdür- Osman Telli, ömrünü tamamlamış araç sayısının ve bunu yarattığı çevresel sorunların giderek arttığını belirterek; "Hem çevresel duyarlılığımız hem de otomotiv sektöründeki tecrübelerimiz bir araya geldiğinde yapmış olduğumuz yatırımın oldukça iyi neticeler vereceğini düşünüyoruz.

Çözüm ortağı olarak hizmet vereceğimiz sigorta şirketleri ile otomotiv distribütörlerinin iş yükünü azaltarak, verimli sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından, 1.Ocak.2011 tarihinde hayata geçirilecek yönetmelik kapsamındaki uygulamalar, uzun yıllardır AB ülkelerinde standart hale gelmiş durumda. Türkiye'de de bu uygulamanın ekonomik operatörlerin karşılıklı dayanışması ve içerik sağlayıcı destekleriyle gelişeceğine, eksikliklerin aşılacağına güveniyorum." diyor.

Neden EkoSistem?

Tüm Türkiye çapında hizmet vermesini sağlayacak altyapıya ve donanıma sahip EkoSistem, sunduğu hizmetler ve yarattığı farkla çözüm ortaklarına çok sayıda stratejik fayda sağlıyor:

•Türkiye'nin her ilinde, 150'yi aşkın ÖTA Teslim Noktası ile kaliteli hizmet.

•Yasal ÖTA teslim, Bertaraf Formu düzenleme yetkisinde, az sayıda işletmeden biri.

•Garanti kapsamı ve tamirden kaynaklanan hurda parçaların servislerden alımı, toplanması konusunda organizasyonunu tamamamlamış durumda.

•ÖTA sahiplerine çözüm üretebilecek telefonla destek merkezi.

•Web üzerinden başvuru imkanı.

•İlgili araçların ÖTA kapsamında lojistiğinin sağlanması.

•Geçici Depolama Alanı ve Arındırma hizmetleri.

•Ekonomiye yeniden kazandırma faaliyetleri.

•İlgili yasal merciler ve taraflara Raporlama ve gerekleri.

•Çevre kanunun 15. maddesi ve 20. maddesi'nin (g)-(r)-(s)-(u) ve (v) bentleri ile 23. maddesinden doğacak ceza riskinin sıfırlanması.

Yönetmeliğin 7. bölüm 18. madde (2) ve (3) bentlerinden doğacak risklerin sıfırlanması.

•Web tabanlı yazılım ile takip ve raporlama desteği.

Kurucu ortaklar Aksam Otomotiv ve HYS bünyesindeki mevcut organizasyon, bilgi birikimi, servis deneyimi ve ÖTA uygulamaları ile tam bir örtüşme içindeki işleyiş, EkoSistem çatısı altında, Türkiye için ideal bir yapılanma yaratıyor.

Osman Telli, EkoSistem'in hedefini şöyle açıklıyor: "Hedefimiz Türkiye'de, AB ülkeleri ELV işlemleri ve standartları paralelinde, eksiksiz bir Ekonomik Operatör olarak ilk gününden itibaren AB uygulamaları seviyesinde hizmet vermektir."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ömrünü Tamamlamış Araçlar İçin Son 15 Gün! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement