Onlar Bayramı Tarlada Geçirdi - Son Dakika
Güncel

Onlar Bayramı Tarlada Geçirdi

Onlar Bayramı Tarlada Geçirdi

Pancar Üretiçileri Kurban Bayramını Çocukları ile Birlikte Çapa Yaparak Geçirdi.

18.11.2010 12:38

MUŞLU üreticiler tarlalarına ektikleri pancarları bir an önce şeker fabrikasına teslim etmek için Kurban Bayramını çocukları ile birlikte çapa yaparak geçirdi.

Pastırma sıcaklarının yaşandığı bu günlerde çiftçiler, yağmur ve kara kalmadan pancarları tarladan çıkartmanın çabası içinde. Eş, dost ve yakınları ile tarlada bayramlaşabildiklerini söyleyen Haluk Dizdaroğlu, bu yıl pancar alımlarının çok ağır gittiğini bildirdi. Şeker Fabrikası ve 5 alım merkezinde bayram süresince pancar alımları devam ettiğini, çiftçilerin ellerinde bulunan pancarları teslim etmek için merkezlere başvurmalarını hatırlattı.

Şenova Köyündeki pancar alım merkezinde çalışan işçilerden Yunus Akın da, "Bayramda bile pancar alıyoruz. Bayramı çalışarak geçiriyoruz. Bizde burada üreticilerle bayramlaşıyoruz" diye konuştu. Yağışlar gelmeden pancarları teslim etmek isteğini anımsatan Mevlit Bingöl, "Pancar tarlamı nehir suları bastı. Çocuklarımla tarladan zorlukla pancar çıkarıyoruz. Bayramlaşmak için komşuya dahi gidemedik" dedi. Diğer çocuklar gibi bayramı evde değil tarlada çalışarak ailesine yardım ettiğini söyleyen Melek Bingöl de, pancarın tek geçim kaynakları olduğunu söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Onlar Bayramı Tarlada Geçirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement