Oran 2013 Yılı 2. Olağan Kalkınma Kurulu Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Oran 2013 Yılı 2. Olağan Kalkınma Kurulu Toplantısı

Oran 2013 Yılı 2. Olağan Kalkınma Kurulu Toplantısı

AB Ekonomik ve Sosyal Uyum Daire Başkanı Kamiloğlu: "Ajanslarımız kendi gelirlerinin yüzde 60'ını bölgelere tekrar destek olarak aktarmaktadırlar.

27.12.2013 16:10

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) 2013 Yılı 2. Olağan Kalkınma Kurulu toplantısı Sivas'ta yapıldı.

Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda, Avrupa Birliği (AB) Ekonomik ve Sosyal Uyum Dairesi Başkanı Mesut Kamiloğlu, kalkınma ajanslarına 6 milyar liralık bir kaynağın, bölgelerin kalkınması amacıyla aktarıldığını söyledi.

Hazırlanan projelerle, bölgelerde yaklaşık 3 milyar liralık bir kaynağın harekete geçirildiğini gördüklerini dile getiren Kamiloğlu, "Ajanslarımız kendi gelirlerinin yüzde 60'ını bölgelere tekrar destek olarak aktarmaktadırlar. Bugüne kadar ajanslarımızın sağladığı desteklerle yaklaşık 13 bin kişiye istihdam sağlamışız" dedi.

ORAN Kalkınma Kurulu Başkanı Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık da, kurulun önemine vurgu yaparak, çalışmalarından ötürü kurul üyelerine ve katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Toplantıda, Kalkınma Bakanlığı kalkınma uzmanı Abdullah Başar, "10. Kalkınma Planı" projesini, Zirve Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik ise "Marka Kent Sivas" projelerinin sunumunu yaptı. Toplantı, ORAN Mali Destek Programı'nın tanıtımının ardından üyelerin görüş ve önerilerinin değerlendirilmesiyle sona erdi. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Oran 2013 Yılı 2. Olağan Kalkınma Kurulu Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement