Orman ve Su İşleri Bakanlığından Orman Köylülerine Destek - Son Dakika
Güncel

Orman ve Su İşleri Bakanlığından Orman Köylülerine Destek

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğünce (OGM) Kastamonu'daki orman köylülerine 2003 yılından bu yana 22,4 milyon lira kredi desteğinde bulunuldu.

12.07.2016 14:37

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğünce (OGM) Kastamonu'daki orman köylülerine 2003 yılından bu yana 22,4 milyon lira kredi desteğinde bulunuldu.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, orman köylerinde yaşayanların sosyal ve ekonomik gelişmelerini desteklemek için geliştirilen projelere ülke genelinde devam ediliyor.

Orman Genel Müdürlüğünce (OGM) projelerin sürdüğü Kastamonu'daki orman köylülerine 2003 yılından bu yana 22,4 milyon lira kredi desteği sağlandı.

Bakanlıkça 5 bin 673 aileye güneş enerjisi, 700 aileye süt sığırcılığı, 2 aileye süt koyunculuğu, 10 aileye besi sığırcılığı ve 364 aileye fenni arıcılıkta olmak üzere toplam 6 bin 749 aileye 22 milyon 430 bin lira tutarında kredi desteği verildi.

Ayrıca bu yıl içinde Kastamonu'daki 400 aileye 4 milyon 300 bin lira kredi desteği verilmesi planlanıyor.

Projeler çeşitlendirilecek

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, orman köylülerinin kalkınmalarını desteklemek için geliştirdikleri projelerle vatandaşlara ek istihdam alanları oluşturduklarını belirtti.

Orman alanlarında yürütülen faaliyetlerde de orman köylülerini işçi olarak çalıştırdıklarını kaydeden Bakan Eroğlu, bu tür projeleri çeşitlendirerek sürdüreceklerini ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orman ve Su İşleri Bakanlığından Orman Köylülerine Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement