Orta Afrika Cumhuriyeti'nde eski Seleka askerleri ve üyeleri, yeniden Sibut geçiş bölgesine yerleştirilmelerini öngören memorandumu reddetti.
Geçiş hükümetinde savunma bakanı olarak görev yapan General Thomas Théophile Tchimangoua ve eski Seleka komutanlarından Aubin İsa İsaka'nın imzasını taşıyan açıklamada, başkent Bangui'den Sibut'taki bölgeye geri dönmenin kabul edilmediği belirtildi.
Açıklamada, anlaşmanın kendilerine danışılmadan ve Seleka'nın siyasi yönetimi dahil edilmeden imzalandığı savunuldu.
Tarihi kesinleştirilmeden silahsızlanmanın olmayacağı vurgulanan açıklamada, ayrıca General Daffan Muhammed Musa'nın Seleka'nın "ulusal başkanı" olduğu ve gerekli sorumlulukları üstlendiği de kaydedildi.
Açıklamada, başkanın onayından geçmeden hiçbir Seleka üyesinin herhangi bir belgeye imza atma yetkisi olmadığı belirtildi.
Eski Seleka üyeleri, Bangui'deki 3 bölgede bulunuyor. - Bangui
Son Dakika › Güncel › Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki Olaylar - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?