Orta Afrika Cumhuriyeti'nin batısında bir Polonyalı rahibin silahlı kişilerce kaçırıldığı bildirildi.
Libre Centreafrique gazetesi, rahip Mateusz Dziedzic'in Tarnow bölgesinde önceki gece kaçırıldığını belirtti.
Rahibin kaçırıldığı haberi Polonya Dışişleri Bakanlığı tarafından da doğrulandı.
Orta Afrika Cumhuriyeti'nde 32 Polonyalı misyonerin görev yaptığını kaydeden bakanlık, rahibin serbest kalması için Varşova'da bir kriz merkezi kurulduğunu açıkladı.
Rahibin, Orta Afrika Halkının Demokratik Cephesi (FDPC) örgütüne üye silahlı kişiler tarafından kaçırıldığı belirtiliyor.
FDPC, geçen ay 8 kişiyi kaçırmış ve rehinelerin serbest bırakılması için 13 Eylül 2013'te Kamerun'da tutuklanan liderleri Abdulaye Miskin'in salıverilmesini talep etmişti.
Orta Afrika Cumhuriyeti'nde çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu Seleka grubu üyesi Miskin, Kamerun'a sığındıktan sonra ülke için tehdit oluşturduğu gerekçesiyle tutuklanmıştı. - Bangui
Son Dakika › Güncel › Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki Olaylar - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.