Ortadoğu ve Afrika'nın En Etkili Hızlandırıcısı "Etohum" - Son Dakika
Güncel

Ortadoğu ve Afrika'nın En Etkili Hızlandırıcısı "Etohum"

Ortadoğu ve Afrika\'nın En Etkili Hızlandırıcısı "Etohum"

Etohum, GUST, Middle East & Africa Accelerator Report 2016 araştırması sonucuna göre Ortadoğu ve Afrika bölgelerinde en hızlı hızlandırıcı olarak birinci sıraya yerleşti.

07.10.2017 11:08  Güncelleme: 11:09

Middle East & Africa Accelerator Report, hızlandırıcı endüstrisinin Ortadoğu ve Afrika bölgelerindeki gelişimini, hızlandırıcıların etkinliklerini nasıl desteklediğini ve bölgelerin teknolojik startup ekosistemi üzerindeki dönüştürücü etkilerini inceleyerek başarılı kurumları seçiyor. Geçtiğimiz yılki raporun devamı niteliğindeki GUST raporu Türkiye'nin önde gelen hızlandırıcı programı ve erken aşama yatırımcısı Etohum'u en hızlı kurum olarak birinci sıraya yerleştirdi.

Ayrıca Etohum, geçtiğimiz günlerde dünyanın Global Accelerator Report listesinde tüm dünya genelinde beş yüzü aşkın hızlandırıcı program arasından sıyrılarak 6. sıraya yerleşmiş ve Türkiye için gurur kaynağı olmuştu. Etohum Kurucusu Burak Büyükdemir: "Etohum olarak girişimcilik ekosisteminde üst üste kazandığımız başarılarla gurur duyuyoruz. Hızlandırıcı endüstrisi hızla gelişerek startup ekosistemlerinin kilit oyuncuları haline geldiler. Yüzlerce girişimcinin günümüz "yeni ekonomi" ikliminde inovatif işler kurup büyütmelerine katkı sağlıyorlar. Hızlandırıcılar sadece kurumsal hizmet sağlayıcıları veya yatırım kolaylaştırıcı değiller; kurumsal ve bireysel alanlarda paha biçilmez bir işlev yükleniyorlar. Girişimcileri, yatırımcıları, tüzel kişilikleri ve kurumları bir araya getirerek inovatif işlerin kök salıp büyümesine katkıda bulunuyorlar. Etohum olarak yeni kuluçka teknolojisinin ürünleri olan startuplara yön verme konusunda ülkemizin öncü kuruluşlarından biri olduk. Bu doğrultuda 20-23 Ekim tarihleri arasında düzenleyeceğimiz Startup Istanbul etkinliklerinde bu listede yer alan birçok hızlandırıcıyı ve mentorları girişimcilerle buluşturduk. Bu sene de bunu tekrarlayacağız ve bunun heyecanını yaşıyoruz. (http://www.startupistanbul.com). Bu sene de Startup Istanbul'a gelen girişimlere global anlamda başarılar kazandırmaya ve Türk girişimcilerini de global platforma devam edeceğiz "dedi

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ortadoğu ve Afrika'nın En Etkili Hızlandırıcısı 'Etohum' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement