"Ortak Geleceğin İnşasında Buluşan Kadınlar" - Son Dakika
Güncel

"Ortak Geleceğin İnşasında Buluşan Kadınlar"

"Ortak Geleceğin İnşasında Buluşan Kadınlar"

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, "Artık yeni bir Türkiye var ve bu yeni Türkiye, eski Türkiye'yi tasfiye edecek" dedi.

24.05.2013 16:07

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, "Artık yeni bir Türkiye var ve bu yeni Türkiye, eski Türkiye'yi tasfiye edecek" dedi.

Hazar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği'nce düzenlenen 11. Kadın Buluşması,

"Ortak Geleceğimizin İnşasında Buluşan Kadınlar" temasıyla Diyarbakır'da başladı.

The Green Park Otel'de düzenlenen toplantının açılışında konuşan Dernek Başkanı Ayla Kerimoğlu, barış süreçine kadın duyarlılığının, bakış açısının yansıtılması gerektiğine inandıklarını belirterek, Türkiye'nin değişik bölgelerinde 10 toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kerimoğlu, ülkenin zorlu bir süreçten geçtiğini ifade ederek, şöyle dedi:

" Ahmet Kaya, Merve Kavakçı, Hrant Dink gibi isimler zulümle sembolleşen isimler oldu. Artık ülkemizde Madımak ve Reyhanlı'daki gibi acıların yaşanmasını istemiyoruz. Çünkü kutsal olan ölüm değil barıştır. En büyük değer insan hayatına sahip çıkmak olmalı. Çok uzun ve meşakkatli bir yoldan ulaştığımız bu sürece destek vermek ümit ve kaygı arasında yeniden inşa etmeye çalıştığımız yarınlarımız için sorumlu davranmak herkesin görevi. Ortak bir barışın tesisine destek vermekten imtina edenler ile bu süreci sabote etmeye çalışanların yarın bu tutumlarından dolayı ağır bir eziklik ve utanç duyacaklarından eminiz. Barışa duyduğumuz özlem ve inançla vicdan sahibi insanlar olarak çözüm sürecine destek vermek üzere bir araya geldik."

-"Barışın fatihleri olmak istiyoruz"-

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Uslu, Türkiye'nin bir dönüşüm yaşadığını belirterek, çözüm sürecine ilişkin açık ve kararlı bir duruş olduğunu söyledi.

Çatışmalı süreçte 40 bin kişinin hayatını kaybettiğini ifade eden Uslu, bu acıyı sona erdirmek için tek kırmızı çizgilerinin insanlık onuru olduğunu belirtti.

Uslu şöyle dedi:

"Biz farklı düşüncelerin, inançların, etnik kimlik taleplerinin başta darbeler olmak üzere fiili müdahalelerle kesintiye uğratıldığı bir tarihin ve bunun bedelini ödemiş bir toplumun çocuklarıyız. Aynı zamanda taleplerinden vazgeçmeyen ve dik duran bir toplumun çocuklarıyız. Bir daha bu topraklarda insan onuruna aykırı hiçbir deneyimin hiç kimse tarafından yaşanmadığını göstermek ve görmek için buradayız. Birileri bu ülkede hep savaşın fatihleri olmak istedi. Bu ülkede biz artık barışın fatihleri olmak istiyoruz. Türkiye artık geleceğine ve bu işi çözeceğine güveniyor. Biz sivilleşerek, insan haklarını koruyarak, yargı reformlarına devam ederek bu yola devam edeceğiz. Artık yeni bir Türkiye var ve bu yeni Türkiye eski Türkiye'yi tasfiye edecek. Bu ülkede beş aydır terör olaylarından dolayı canlar toprağa düşmedi. Gelecek nesillere kin aktarmak yerine sevgiyi büyütmek istiyoruz."

-Sezgin Tanrıkulu-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Türkiye'de barış inşa edilecekse, bunun ancak kadın dayanışması ve mücadelesiyle olabileceğini söyledi.

Dün de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başkanlığındaki 190 kişilik bir heyetin Diyarbakır'a geldiğini anımsatan Tanrıkulu, bu tür buluşmaların Karedeniz, Ege ve İç Anadolu gibi tüm bölgelerde olması gerektiğini ifade etti.

Tanrıkulu, geçmişte bölgede faili meçhullerin ve derin acılar yaşandığını anlatarak, "Bu acıları yaşayanları barıştırmadan barışın inşa edilebileceğini düşünmek zor. 'Analar ağlamasın' gibi klişe lafları bir tarafa bırakıp irademizi ve vicdanımızı ortaya koyarak bir arada olmalı, her şeye, herkese siyaset kurumuna ve ben dahil erkeklere rağmen, barışı inşa etmeliyiz" dedi.

- "Demokrasi için hiçbir mazeretimiz yok"-

Konuşmasına Kürtçe, "Hoş geldiniz" diyerek başlayan BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu söyledi.

Bunun ertelenmesi için bir mazeretin kalmadığını kaydeden Tan, şöyle konuştu:

"Demokrasi için hiçbir mazeretimiz yok. Tüm şartlar hazır. Herkesi de ikna etmek zorunda değiliz. 4 partinin uzlaşması, ikna edilmesi ifadesi belki doğru ama mümkün mü- Eğer laikçi, ulusalcı paradigmadan birileri asla vazgeçmek istemiyorsa benim ve çocuğumun anneannesi, babaannesiyle iletişim kurması onların ikna edilmesine bağlı ise ben bu şartı kabul etmeyeceğim. Hak sahibinin hakkını kimse rehin tutamaz. İnşallah demokratik bir anayasayı bu yaz yaparız. Gerekirse referanduma gideriz ama bunu ertelemeye kalkarsak yazık edeceğiz." - DİYARBAKIR

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Ortak Geleceğin İnşasında Buluşan Kadınlar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement