Osmangazi Belediyesi Yılların Hasretini Sona Erdirdi - Son Dakika
Güncel

Osmangazi Belediyesi Yılların Hasretini Sona Erdirdi

Osmangazi Belediyesi Yılların Hasretini Sona Erdirdi

Yıllardır birbirini görmeyen aileler, Osmangazi Belediyesinin 'Akrabalar Buluşuyor' Projesi ile buluştu.

15.03.2014 15:51

Osmangazi Belediyesi, örnek bir projeye daha imza attı. Bulgaristan'da yaşayan ve yıllardır birbirini görmeyen Türk ve Müslüman vatandaşları Bursa'ya getirerek akrabaları ile buluşturdu.

Osmangazi Belediyesi'nin, "Kardeşlik Sınır Tanımıyor, Akrabalar Buluşuyor" adı altında gerçekleştirdiği organizasyonla, Bulgaristan'ın Gerlova, Sungullar, Eski Cuma, Şumlu ve Sliven bölgelerinde yaşayan 468 Türk ve Müslüman aile, otobüslerle Bursa'ya getirildi. Karaman Mahallesi Ziraat parkında gerçekleşen buluşmada, duygu dolu anlar yaşanırken, yıllardır göremedikleri akrabaları ile ilk kez karşılaşan aileler, birbirlerine sarılarak hasret giderdi.

Eşi Sevginaz Dündar'la birlikte katıldığı buluşmada, Bulgaristan'dan gelen ailelerle yakından ilgilenen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Osmangazi'nin birçok mahallesinde, Bulgaristan ve diğer balkan ülkelerinden göç etmiş vatandaşımız yaşıyor. Bunların birçoğunun da göç ettiği ülkelerde yaşayan 1. Derecede akrabaları var. Bizler bu gün, düzenlemiş olduğumuz örnek proje ile, çoğu dramla bitmiş göçler sonucu, birbirlerini yıllardır görmeyen aileleri, akrabaları buluşturalım istedik. Bu gün aramızda 37 yıldır görüşmeyen ana-oğul, 15-20 yıldır görüşmeyen kardeşler var. Bizler bu sosyal sorumluluk projesi ile, bir araya gelemeyen kardeşlerimizi buluşturmuş olduk. Barışa, dostluğa, kardeşliğe katkı koyalım istedik. Bu güzel projemizi, örnek projemizi, bundan sonra da sürdürmek istiyoruz" dedi.

Akraba buluşmasında konuşan Sungullar Belediye başkanı Georgi Kenef, yaptığı konuşmada, akrabalık bağları bulunan iki ülke insanı arasında, sınırları kaldıran böyle bir organizasyona imza attığı için Başkan Dündar'a teşekkür etti. Organisyonun gerçekleşmesine katkı sağlayan isimlerden Orhan Hoca'da, bu organizasyonun, Gerlova bölgesi insanı ile, Bursa'yı birbirine yaklaştırdığını söyledi. Hoca, "Birileri, bizlerin akrabaları ile buluşmasına yıllarca engel oldu ancak. Mustafa Dündar başkanımız, bu engelleri kaldırdı. 'Ecdadımıza yorgan döşek olmuş Balkanlar, bizim sevdamızdır' diyen sayın başkanımıza, bizleri akrabalarımızla buluyturduğu için teşekkür ediyorum" dedi.

Halk oyunları ve Folklor gösterilerinin ardından, yıllardır görmedikleri yakınlarını görmek için Bursa'ya gelen 468 kişi, Bursa'daki akrabaları tarafından alınarak evlerine götürüldü. 3 gün sürecek görüşmenin sonunda, Bulgaristan'dan gelen vatandaşlar, otobüslerle memleketlerine dönecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Osmangazi Belediyesi Yılların Hasretini Sona Erdirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement