Osmangazi'den Akademik Bilgi Şöleni - Son Dakika
Güncel

Osmangazi'den Akademik Bilgi Şöleni

Osmangazi\'den Akademik Bilgi Şöleni

Belediye, "Sultan I. Murad Han Dönemi" konulu Türkiye'nin en kapsamlı tarih sempozyumlarından birine ev sahipliği yapıyor.

06.04.2012 16:44

Osmangazi Belediyesi, Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri kapsamında "Sultan I. Murad Han Dönemi" konulu Türkiye'nin en kapsamlı tarih sempozyumlarından birine ev sahipliği yapıyor.

Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri'nin akademik ayağı olan ve her yıl bir padişah döneminin incelendiği sempozyumun bu yıl ki konusu

Sultan I.Murad Han Dönemi oldu. Ördekli Kültür Merkezi'nde düzenlenen sempozyuma Türkiye'nin çeşitleri üniversitelerinden konuşmacı olarak 27 akademisyen katılıyor.

GEÇMİŞİ GELECEĞE TAŞIYORUZ

Bursalıların yoğun ilgi gösterdiği bilgi şöleninin ev sahipliğini yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Bir ay süren etkinliklerde amacımız geçmişten günümüze tarih ve kültür akışını sağlamak" dedi. 686 yıl önce yaşananların günümüze aktarılması noktasında sempozyumun önemine değinen Başkan Dündar, organizasyonun Türkiye'nin tarih alanındaki en büyük sempozyumlarından biri olduğuna dikkati çekti. "Uluslararası düzeyde gerçekleştirdiğimiz sempozyumumuzda Türkiye'nin birçok üniversitesinden gelen akademisyenler yılların tecrübesini ve düşünce emeğini Bursalılarla paylaşacaklar" diyen Dündar, geçen yıllardan farklı olarak bu yıl sempozyum kitabının programdan önce basıldığını söyledi. Başkan Dündar "Burada konuşulan bilimsel yaklaşımlar Sultan I.Murad Hüdavendigar ve Dönemi kitabı adı altında toplandı. Yani sempozyum ölümsüzleştirilerek geleceğe taşındı" dedi. Bursalıları bilim şölenine davet eden Başkan Dündar "Şehit Padişah Sultan I.Murad Han Dönemi'nin enine boyuna tartışılacağı sempozyumumuza tüm Bursalıları bekliyoruz" dedi. Etkinlikte emeği geçen herkesi kutlayan Başkan Dündar, konuk akademisyenlere de katılımlarından dolayı teşekkür etti.

AKADEMİSYENLERDEN I. MURAD DÖNEMİ

Türkiye'nin dört bir yanından gelen konukların yer aldığı sempozyumun birinci gününde Prof. Dr Gönül Tekin başkanlığındaki ilk oturumda Prof Dr. Heath W. Lowry "Gazi Evrenos Bey" konulu bildirisini paylaştı. Ardından Prof. Dr. Günay Kut "Birinci Murad Dönemindeki Bilim ve Edebi Gelişmeye Kısa Bir Bakış", Melek Gençboyacı "Birinci Murad Döneminin Yazma Eserleri", Prof. Dr. Mefail Hızlı "Bursa'da I. Murad Dönemi Eğitim Öğretim Kurumları" Prof. Dr. Mustafa kara başkanlığındaki ikinci oturumda ise Prof. Dr. Tuncay Baykara "Şehid İki Türk Beyi: Gazi Umur Bey ve Gazi Murad Beyler", Prof. Dr. Hatice Şahin "Ahmedi ve Neşri'nin Anlatımıyla Kosova Savaşı" , Doç. Dr. Özlem Kurumlar "Hezimetten Doğan Kahramanlık Destanları: I. Kosova 1389 ve Mitleştirme", Doç. Dr. Hüseyin Mevsim "Al Beni Güzel Mara…Bulgar Halk Türkülerinden I. Murad" adlı sempozyum konularıyla bildirilerini sundu.

İki gün süren sempozyum beş oturumdan oluşuyor. Sempozyumun ikinci günü olan 7 Nisan Cumartesi günü yine birbirinden önemli akademisyenler "Sultan I. Murad Han Dönemi"ni farklı pencerelerden anlatacaklar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Osmangazi'den Akademik Bilgi Şöleni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement