Osmangazi'ye Kardeşlik Teklifi - Son Dakika
Güncel

Osmangazi'ye Kardeşlik Teklifi

Osmangazi\'ye Kardeşlik Teklifi

Osmangazi Belediye Başkanı, Bosna Hersek Sırp Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Enes Sulkanoviç ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

22.11.2012 14:45  Güncelleme: 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konuk Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sulkanoviç, Başkan Dündar'a Doboy Belediyesi ile Osmangazi'nin kardeş şehir protokolü imzalamasını önerdi.

ARTIK BAĞIŞ VE YARDIM DEĞİL, YATIRIM İSTİYORUZ

Bosna-Hersek'i oluşturan iki etni-siteden biri olan Bosna Sırp Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Enes Sulkanovic, beraberindeki heyetle Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ı makamında ziyaret etti. Türkiye ziyaretinin ilk durağı olan Bursa'da gördüğü ilgiden memnun kaldığını ifade eden Sulkanovic, Türk iş adamlarını Bosnada yatırım yapmaya davet etti. Bosna'nın artık bağış ve yardım dönemini geride bıraktığını ifade eden Sulkanoviç, "Artık kendimiz üretip, kendimiz imal etmeliyiz diye düşünüyorum. Türk kardeşlerimizden de bu anlamda destek ve yardımlarını bekliyorum. Bosna, yer altı ve yer üstü zenginliği bakımından şanslı bir ülke. Bizler, Türkiye'nin 1990'lı yıllarını yaşıyoruz. Türk iş dünyasından Bosna'ya yatırım yapmasını bekliyoruz" dedi.

"DOBOY İLE KARDEŞ ŞEHİR OLMANIZI İSTERİM"

Bosna Hersek Cumhurbaşkanlık Yatırım Danışmanı Alen Petroviç, Bosna Hersek Ankara Büyükelçisi Damir Dzanko, Doboy Belediye Başkanı Obren Petroviç, Bosna Hersek Bursa Fahri Konsolosu Muzaffer Çilek ve Müsteşar Sabit Subasiç ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette, Başkan Dündar'a kardeş şehir protokol talebi iletildi. Sulkanovic; "Özellikle Doboy Belediyesi ile bir kardeş şehir protokolü imzalamanızı isterim. Çünkü Doboy, Bosna Hersek'te farklı halkların bir arada kardeşçe yaşadığı bir ilimiz. 150 metrekarelik bir alanda Cami, Kilise ve Sinagog var. Belediye Başkanımız Obren Petrovic, özellikle Boşnaklardan aldığı oylarla üç dönem seçim kazanıyor. Bursa ve Doboy'un kardeş şehir olmasını çok arzu ederim" dedi.

BALKANLARLA GÜÇLÜ AKRABALIK BAĞMIZ VAR

Konuk heyeti makamında ağırlayan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa'nın özellikle balkanlardan çok yoğun bir göç aldığını, nüfusunun yarıdan fazlasını balkan göçmeni vatandaşların oluşturduğunu söyledi. Osmangazi'nin, akrabalık bağı da bulunan birçok balkan ülkesi ile kardeş şehir protokolü imzaladığını, Saraybosna'nın Stalingrad şehriyle de çok güçlü bir kardeşlik ilişkisi kurduklarını ifade eden Dündar, "Bu akrabalık ve kardeşlik ilişkilerini geliştirmek istiyoruz. Bunun aynı zamanda bölgesel işbirliğinin gelişmesine de büyük katkısı olacağına yürekten inanıyorum. Bölgede çoğu yeni kurulmuş devletlerle ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Doboy ile kardeş şehir konusunu da, ilgili kurullarla görüşüp değerlendireceğiz. Bu ilişkilerimiz, bundan sonra artarak devam edecek" diye konuştu. Oldukça sıcak ve samimi bir havada gerçekleşen görüşmenin ardından konuk heyet Başkan Dündar ile birlikte anı fotoğrafı çektirip belediyeden ayrıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Osmangazi'ye Kardeşlik Teklifi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement