Otizm Kongresi Yarın Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Otizm Kongresi Yarın Başlıyor

Otizm Kongresi Yarın Başlıyor

1.İzmir Uluslararası Katılımlı Otizm Kongresi, 25-28 Kasım tarihleri arasında İzmir'de yapılacak.

24.11.2012 10:50  Güncelleme: 10:47

1. İzmir Uluslararası Katılımlı Otizm Kongresi, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı ve Milli Eğitim Bakanlığı Sabahat Akşiray Otistik Çocuklar Eğitim ve İş Eğitim Merkezi işbirliğiyle 25-28 Kasım tarihleri arasında İzmir'de yapılacak.

Kongrenin ücretsiz Halk Günü etkinliği, 25 Kasım Pazar günü Emiralem'deki Sabahat Akşiray Otistik Çocuklar Eğitim ve İş Eğitim Merkezi'nde, bilimsel etkinlik programı ise 26-28 Kasım tarihleri arasında Çeşme'deki Altınyunus Resort&Thermal Hotel'de gerçekleştirilecek. Ana teması "Tanıdan Yaşama Otizm: Doğrular ve Yanlışlar" olan kongrede, otistik özellikleri olan bireylerin tanı, tedavi ve eğitim sürecinde yer alan yaklaşımlar, uygulamalar ve alandaki gelişmeler üzerinde durulacak. Ayrıca bu çocukların ailelerinin karşılaştığı sorunlar, sorunlara ilişkin çözüm yolları ve ailelerin eğitimdeki rolleri ile ilgili konulara yer verilecek.

Kongre ile aileler, farklı alanlardan akademisyenler, uzmanlar, özel eğitimciler ve diğer ilgililer arasında bilgi alışverişi ve işbirliğinin sağlanması ve konunun öneminin kamuoyuna duyurularak, toplumsal duyarlılığın arttırılması hedefleniyor. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Otizm Kongresi Yarın Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement