Otobüslerde Ön Teker Kış Lastiği Olmaz Diyen Sürücülere Ceza - Son Dakika
Güncel

Otobüslerde Ön Teker Kış Lastiği Olmaz Diyen Sürücülere Ceza

Otobüslerde Ön Teker Kış Lastiği Olmaz Diyen Sürücülere Ceza

Yozgat Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube ekipleri, otobüs ve minibüslerde kış lastiği denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

03.02.2014 13:37

Yozgat Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube ekipleri, otobüs ve minibüslerde kış lastiği denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Denetimlerde, sadece arka tekerlere kış lastiği taktırıp, ön bölüme taktırmayan sürücülere para cezası uygulandı. Yolcu taşıyan otobüs ve minibüsler ağırlıklı olmak üzere yapılan kış lastiği denetimleri, Kayseri ve Sivas'ta bir süre önce yaşanan otobüs kazalarının ardından aralıksız devam ediyor. Yozgat Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekiplerinin Uluslararası E-88 karayolu güzergahında yaptığı kış lastiği denetiminde durdurulan otobüslerin sadece arka tekerlerinin kış, ön lastiklerin ise yazlık olduğu tespit edildi. Yozgat Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Süleyman Tuğrul yaptığı açıklamada, "Yaptığımız denetimlerde otobüs sürücülerinin tamamında sadece arka tekerlerinde kış lastiği olmasının yeterli geleceği şeklinde yanlış bir düşünce olduğunu tespit ettik" dedi.

KIŞ LASTİĞİ KAZALARI YÜZDE 50 ÖNLÜYOR

Bu algıyı kaldırmak için de kontroller sırasında sürücüleri bilgilendirdiklerini belirten Süleyman Tuğrul, "Kış lastikleri trafik kazalarını yüzde 50 oranında önlemektedir. Yapılan denetimlerdeki amaç, özellikle toplu taşıma yapan araçlardaki kış lastiği kullanımını yaygınlaştırmak. Kış lastiğinin özelliği sadece dişli olması değil. Kauçuk oranının daha fazla bulunması, yola daha çok tutunmasını sağlıyor. Sürücüler de 'arka lastikler kışlık olsun, önler yazlık da olsa olur' türünden yanlış bir algı var. Biz sürücülere yaptığımız denetimlerde aynı zamanda bilgilendirme yaparak, yanlış algının önüne geçmeye çalışıyoruz. Ön tekerle, mutlaka arka tekerler gibi kış lastiği olacak" dedi.

Yapılan denetimlerde, otobüslerin ağırlıklı olarak sadece arka tekerlerine kış lastiği taktırdıkları tespit edildi. Trafik ekipleri, ön tekerleklere kış lastiği taktırmayan sürücülere para cezası uyguladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Otobüslerde Ön Teker Kış Lastiği Olmaz Diyen Sürücülere Ceza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement