Ovacık'ta kaybolan genç için arama çalışmaları sürüyor - Son Dakika
Güncel

Ovacık'ta kaybolan genç için arama çalışmaları sürüyor

Ovacık\'ta kaybolan genç için arama çalışmaları sürüyor

Diyarbakır'dan Tunceli'ye gelen Azad Demiralı'nın Munzur Çayı'nda kaybolması sonrası başlatılan arama çalışmaları devam ediyor. Ekipler, debisi yüksek çay ve baraj gölünde botlar ve sondalama tekniğiyle su yüzeyinde arama gerçekleştiriyor. Gönüllüler de kıyı kesimlerinde yürüyüş yaparak kontrol ediyor. Polis ve jandarma dalgıçları da baraj gölünde dalış yapıyor. Olayda sürücü Baran Aslantaş ve Mehmet Can Demiral hayatını kaybetmişti.

11.05.2023 18:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ovacık'ta 21 Nisan'da otomobille düştüğü Munzur Çayı'nda kaybolan gencin bulunması için ekipler arama çalışmalarını sürdürüyor.

Diyarbakır'dan Tunceli'ye gelerek bulunduğu araçla düştüğü Munzur Çayı'nda kaybolan Azad Demiral'ı (21) arama çalışmaları çok sayıda ekibin katılımıyla devam ediyor.

Vali Mehmet Ali Özkan'ın koordinesinde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce (AFAD) yürütülen çalışmalar debisi yüksek Munzur Çayı ve Uzunçayır Baraj Gölü'nde yoğunlaştırılıyor.

Zorlu arazi şartlarında görev yapan ekipler, botlar yardımıyla çay ve baraj gölünde sondalama tekniğiyle su yüzeyinde arama gerçekleştiriyor.

Gönüllülerden oluşan bazı ekipler de belirli aralıklarla Munzur Çayı'nın 35 kilometrelik alanında yürüyüş yaparak kıyı kesimleri kontrol ediyor.

Çevre illerden kente gelen polis ve jandarma dalgıçlar ise baraj gölünün Mameki Köprüsü ile Halikarnas mevkisinde dalış yapıyor.

Bölgedeki arama çalışmalarına zaman zaman İl Jandarma Komutanlığına ait helikopter de destek veriyor.

Olay

Baran Aslantaş'ın kullandığı otomobilin 21 Nisan'da Tunceli-Ovacık kara yolu Yoncalı köyü mevkisinde Munzur Çayı'na düşmesiyle sürücünün yanı sıra araçtaki Azad Demiral ve Mehmet Can Demiral suda kaybolmuştu. Ekipler, kayıp 3 kişinin bulunması için bölgede başlattıkları çalışmalar sırasında 6 Mayıs'ta sürücü Baran Aslantaş'ın, 9 Mayıs'ta ise Mehmet Can Demiral'ın cansız bedenini sudan çıkarmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ovacık'ta kaybolan genç için arama çalışmaları sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement