Ovaören'de Kazı Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Ovaören'de Kazı Başlıyor

Ovaören\'de Kazı Başlıyor

Nevşehir'in Gülşehir İlçesi'ne bağlı Ovaören Beldesi'ndeki Yassıhöyük kazısının bu yılki bölümünün, 1 Ağustos 2013 tarihinde başlaması planlanıyor.

20.07.2013 16:11  Güncelleme: 17:32

Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı ve Ovaören Arkeolojik alanları kazı Başkanı Prof.Dr. Yücel Şenyurt, 2007 yılında başladıkları kazı çalışmalarıyla birlikte şu ana kadar yüzeyden yaklaşık 5 metre derinliğe kadar indiklerini ve Hitit dönemi tabakalarına ulaştıklarını söyledi. Prof.Dr. Yücel Şenyurt, bugüne kadar yapılan kazılarda kentin giriş kapısı başta olmak üzere sur duvarları, yerleşim alanları ile yerleşim yerinin tarihine ışık tutacak o dönemlerde kullanılmış çanak, mezar ve bazı araç gereç kalıntılara ulaştıklarını söyledi. Prof.Dr Şenyurt, şöyle konuştu:

"Anadolu'nun en zengin kazı merkezlerinden biri olmaya aday olduğuna inandığımız Ovaören Beldesi'ndeki Yassıhöyük kazılarında o dönemlerde kullanılmış mühür bulduk. Bu da bize, o dönemlere ait yazılı belgelerin olduğunu gösteriyor. Bu yılki kazı çalışmalarında Orta Tunç Dönemine ait yazılı materyallere ulaşabileceğimize inanıyorum."

Toplam 30 uzman ve işçinin görev yapmasının hedeflendiği bu yılki Ovaören Beldesi'ndeki Yassıhöyük kazısı için Kültür ve Turizm Bakanlığı 100 bin lira katkı sağlaması bekleniyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ovaören'de Kazı Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement