Özel Güvenlik Firmaları Da İhracata Odaklandı - Son Dakika
Güncel

Özel Güvenlik Firmaları Da İhracata Odaklandı

Özel Güvenlik Firmaları Da İhracata Odaklandı

Son dönemde ekonomide yaşanan sıkıntıların ardından katma değerli üretim ve ihracatın artırılması ön plana çıkarken, Özel Güvenlik Hizmeti veren firmalarda ihracat için kolları sıvadı.

14.09.2018 19:28  Güncelleme: 19:27

Daha güçlü Türkiye için ihracata başlayacaklar

Türkiye ekonomisine daha çok katkı sağlamak ve ihracat geliri ile cari açığın azaltılmasına katkı sağlamaya hedefleyen Özel Güvenlik sektörü, uluslarararası akreditasyonlarını tamamlayıp, yurtdışına açılarak ülkelerine döviz geliri kazandıracaklar. Özel Güvenlik Hizmetleri Derneği (ÖGD) Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Gökhan Arıkan, içinden geçmekte olduğumuz süreçte özel güvenlik firmalarının da hizmet ihracına başlayarak ülke ekonomisine daha çok katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Komşu ülkelerden başlayacaklar

Dolar kurundaki artış ve ekonomik darboğaz ortamında ihracatın son derece önemli bir hale geldiğini dile getiren Arıkan, "Cari açığın kapatılmasında ve ülkemize döviz girdisi sağlama anlamında ihracat özellikle bu dönemde çok değerli. Türkiye'deki özel güvenlik kuruluşları da yurt dışına bu hizmeti satabilecek yetkinlikte ve yetenektedir. Sektörümüzde daha çok firmanın bu hizmetleri yurtdışında da verebilecek uluslar arası akakreditasyonlarını tamamlayarak ihracatçı konuma gelebilirler.Bu süreçte yurt dışına hizmet ihracı da ülkemizin kalkınması ve zorlu süreçleri aşmamızda önemli bir kalem olabilir. Özel Güvenlik firmaları olarak bu yönde çalışmaları başlattık. Komşu ülkelerimizden başlayarak,ihracatı başlatmak istiyoruz. Bu konuda devletimizin de bize her türlü desteği vereceğine inanıyoruz" diye konuştu.

Kritik bir hizmet veriyoruz

Güvenlik hizmeti sundukları firmalara döviz cinsinden değil Türk lirası üzerinden faturalandırma yaptıklarını hatırlatan Arıkan, firmaların da can güvenliği açısından zorunlu olan bu hizmetin karşılığında faturalarını zamanda ödemelerinin de önemine dikkat çekti.

Özel güvenlik firmalarının sunduğu hizmetin son derece kritik bir hizmet olduğunu ifade eden ÖGD Başkanı Arıkan, özel güvenlik firmalarının kestiği faturaların içeriğinin maaş ödemeleri olduğunu ve bu faturaların bekletilmemesi gerektiğini vurguladı.

İşleyişin sürmesini sağlayan ve şirketteki sistemi koruyan insanların maaşları demek olan bu faturaların ertelenmemesi gerektiğini belirten Arıkan, "Özellikle kurum ve kuruluşlardan ricamız ödemelere hassasiyetle davranmaları. Şu dönemde bu çok önemli. Özellikle hizmet sektörlerinde en alt birimin ödemesini yapacaksınız ki sistemimiz işlesin, yürüsün" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Özel Güvenlik Firmaları Da İhracata Odaklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement