(Özel Haber) 60 Yaşında Okuma Yazmayı Öğrendi - Son Dakika
Güncel

(Özel Haber) 60 Yaşında Okuma Yazmayı Öğrendi

(Özel Haber) 60 Yaşında Okuma Yazmayı Öğrendi

Afyonkarahisar'ın Sülümenli beldesinde yaşayan Saffet Yeşil isimli kadın 60 yaşında okuma yazma öğrendi.

16.06.2013 13:06

Afyonkarahisar'ın Sülümenli beldesinde yaşayan Saffet Yeşil isimli kadın 60 yaşında okuma yazma öğrendi. Aldığı kurs sonunda okur yazar olduğuna dair Milli Eğitim Bakanlığı onaylı birde sertifika alan Saffet Yeşil, ilk mektubunu Antalya'da yaşayan oğluna yazdı.

Sülümenli İsmet Attila Ortaokulu tarafından beldede okur yazarlığı olmayan yetişkinlere yönelik başlatılan okuma yazma kursundan mezun olan 60 yaşındaki Yeşil, okuma yazma öğrendikten sonra özgüveninin daha fazla arttığını söyledi. Gösterdiği okuma azmi ile yaşıtlarıyla birlikte adeta toplumun bütün kesimine örnek olan Yeşil, okuma yazma isteğinin kendisinde bir anda ortaya çıktığını kaydederek, "Bir yere gidip gelirken kendi ayaklarımın üzerinde durabilmek için, arabalara binerken üzerindeki yazıları okumak için böyle bir karar aldım" dedi. Okuma yazma bilmediği zamanlarda özellikle seyahat ederken korktuğunu söyleyen Yeşil, okuma yazma öğrendikten sonra bu korkusunun ortadan kalktığını söyledi. 60 yaşından sonra okuma kararı aldığı için çok mutlu olduğunu dile getiren Yeşil, şöyle konuştu: "Benim 3 çocuğum, 7 tane torunum var. Daha fazla okusam daha iyi olacak. Okumak cahillikten iyi."

AİLELER ÇOCUKLARINI MUHAKKAK OKULA GÖNDERSİN

Çocukluğunda hiç okula gitmediğini belirten Saffet Yeşil, okuma yazma öğrenmede kendisine en büyük desteği Sülümenli İsmet Attila Ortaokulu sınıf öğretmeni Burhan Gündoğdu ve torunlarının desteği olduğunu söyledi. Okuma yazma kararı aldıktan sonra başta ailesi olmak üzere çevresinin kendisini yadırgamadığını, aksine destek olduklarını anlatan Yeşil, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben hiç okula gelmemiştim. 60 yaşında okula geldim ve okur yazar oldum. Torunlarım beni çalıştırdı, öğretmenimizde bize çok yardımcı oldu. Okumanın büyük yararını gördüm. Daha fazla geliştireceğim kendimi." Okuma yazma öğrendikten sonra ilk mektubunu Antalya'da yaşayan oğlu İbrahim Yeşil'e yazdığını söyleyen Yeşil, "İlk mektubu oğluma yazdım. Mektubumda, torunlarım başta olmak üzere ailemizi yazdım" dedi.

Çocuklarını okula göndermeyen ailelere tavsiyelerde bulunan Yeşil, "Çocukları muhakkak okula göndersinler ben bu yaştan sonra okula geldiysem herkesi okuma yazmaya davet ediyorum" diye konuştu.

OKUMANIN YAŞI YOK

Okuma yazma kursunu veren ve Saffet Yeşil'in bu sayede okur yazar olmasını sağlayan Sülümenli İsmet Attila Ortaokulu sınıf öğretmeni Burhan Gündoğdu ise, okumanın yaşı olmadığını, bunun en iyi örneğinin Saffet Yeşil olduğunu söyledi. Okulda gerçekleştirdikleri kursun yetişkinlerden sene başında gelen talepler doğrultusunda düzenlendiğini söyleyen Gündoğdu, kursun 5 ay ve 120 saat olarak verildiğini söyledi. Kursa sadece iki teyzenin katıldığını belirten Gündoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Saffet teyze, kar ve soğukta hatta hasta olduğunda bile kursa geldi, bu tabii beni çok onurlandırdı. Beni öğretmeye karşı daha çok heyecanlandırdı. Saffet teyzemiz okumanın yaşının olmadığını gösterdi."

ALDIĞI KURSUN HAKKINI VERMEYİ BİLDİ

Okuma yazma öğrendiğini kameralar önünde kanıtlayan Saffet Yeşil, sınıf tahtasına 'Ali ata bak' gibi cümleler yazarak, başarısını göstermeyi ihmal etmedi. Öğretmeni ile birlikte ilkokul 1. sınıf öğrencileri için hazırlanan eğitim kitaplarını okuyan Saffet Yeşil'e öğretmeni takıldığı yerlerde yardımcı oldu. Aldığı kursun hakkını verdiğini gösteren Yeşil, okuma yazma öğrenmede kendisine yardımcı olan herkese teşekkür etti. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel (Özel Haber) 60 Yaşında Okuma Yazmayı Öğrendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement