Mazlumder Genel Toplantısı Malatya'da Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Mazlumder Genel Toplantısı Malatya'da Yapıldı

Mazlumder Genel Toplantısı Malatya\'da Yapıldı

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, “PKK da bu konuda, Cenevre Sözleşmesi'ne uymalıdır.

22.06.2014 13:27

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, "PKK da bu konuda, Cenevre Sözleşmesi'ne uymalıdır. 18 yaşın altındaki çocukların serbest bırakılıp, ailelerine kavuşmaları ve eğitimlerine devam etmeleri sağlanmalıdır. Bu çağrımızı bir kez daha yineliyoruz" dedi.

Malatya Aksaç Otel'de MAZLUMDER'in Türkiye genelinde iki ayda bir yapılan toplantılarından genel yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Gündemdeki konuların ele alındığı toplantı sonrasında İHA'nın sorularını cevaplandıran MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, "MAZLUMDER iki ayda bir genel yönetim kurulu toplantıları yapar. Bugün Malatya teşkilatımızın ev sahipliğinde genel yönetim toplantısı yaptık. Amacımız, mazlumların genel ve bölgesel konuları ele almak. Teşkilatlarımızla ilgili değerlendirmeler yapıyoruz. Ayrıca, PKK tarafından çocukların dağa götürülen annelerin sorunlarını, Suriye ve kamp dışında yaşayan kadın mültecilerin sorunlarıyla ilgili genel değerlendirme yaptık" ifadelerini kullandı.

PKK tarafından çocukları dağa götürülen annelerin sorunlarını da dile getiren Ünsal, "Cenevre Sözleşmesi'ne göre, 18 yaşın altındaki çocukların çalışma alanlarının savaş bölgelerinden uzak tutulması gereken uluslararası standart var. PKK da bu konuda, Cenevre Sözleşmesi'ne uymalıdır. 18 yaşın altındaki çocukların serbest bırakılıp, ailelerine kavuşmaları ve eğitimlerine devam etmeleri sağlanmalıdır. Bu çağrımızı bir kez daha yineliyoruz" dedi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mazlumder Genel Toplantısı Malatya'da Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement