(Özel Haber) Ramazan Davulcuları Sahura Kalkanları Güldürürken Düşündürecek - Son Dakika
Güncel

(Özel Haber) Ramazan Davulcuları Sahura Kalkanları Güldürürken Düşündürecek

(Özel Haber) Ramazan Davulcuları Sahura Kalkanları Güldürürken Düşündürecek

İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü hoşgörü ve sabır ayı Ramazan'da 'sigara', 'sağlıklı beslenme', 'tuz', 'obezite' ve 'hareketli yaşam' konularında Ramazan davulcuları için maniler hazırladı.

04.08.2012 11:41

İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü hoşgörü ve sabır ayı Ramazan'da 'sigara', 'sağlıklı beslenme', 'tuz', 'obezite' ve 'hareketli yaşam' konularında Ramazan davulcuları için maniler hazırladı. İzmir genelinde 18 belediyeye dağıtılan maniler, insanları esprili bir şekilde uyarması amaçlanıyor.

Günümüzde çoklu düşünme yöntemlerinin faydalı olacağını düşünen İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü İzmir'de farklı, esprili ve öğretici bir projeye imza attı. İzmir Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Ayşe Candan Sağlık Bakanlığı 'obezite ile mücadele' projesini desteklemek ve ilgi çekmek amacıyla öğretici maniler hazırladıklarını belirterek, "Ramazan davulcularımızın özellikle 'sigarayı bırakma', 'obezite' gibi esprilerini konularını işleyen manilerle eşlik etmeyi planladık. Davulcu arkadaşlarımız bu konuya sıcak baktı. Özellikle obezite porsiyonları küçültme, hareketli yaşam ve sigarayı bırakmayı vurgulayan manileri Ramazan davulcularına söyletiyoruz. Bakanlığımızın Türkiye'yi obeziteyi mücadele kapsamında yaptığımız bir hareketten biri de bu projedir" diye konuştu.

Türk insanının geleneğinde Hacıvat- Karagöz, orta oyunları ile Ramazan'da öğretici vurguların yıllarca yapıldığını vurgulayan Candan, "Ramazan davulcuları ile esprili bir şekilde vurgulamak istedik. Amacımız insanların dudağında tebessüm oluşturmanın yanında aynı zamanda sigaranın zararları ve obeziteye dikkat çekmeye çalışmak" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel (Özel Haber) Ramazan Davulcuları Sahura Kalkanları Güldürürken Düşündürecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement