"Özgürlük İçin 10 Milyon İmza Kampanyası" - Son Dakika
Güncel

"Özgürlük İçin 10 Milyon İmza Kampanyası"

"Özgürlük İçin 10 Milyon İmza Kampanyası"

Memur-Sen Konfederasyonu, kamuda kılık-kıyafet serbestisi tanınması amacıyla "Özgürlük İçin 10 Milyon İmza Kampanyası" başlattı.

16.01.2013 13:00

Memur-Sen Konfederasyonu, kamuda kılık-kıyafet serbestisi tanınması amacıyla "Özgürlük İçin 10 Milyon İmza Kampanyası" başlattı.

Sıhhıye metro durağı çıkışında kurulan stantlarda başlatılan kampanyaya, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Alperen Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Serkan Tüzün, MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

Ahmet Gündoğdu, buradaki konuşmasında, temel hak ve özgürlüklerin sağlanması, din ve vicdan hürriyetinin yaşanabilmesi için mücadele verdiklerini söyledi.

Bu çerçevede başbakanlığa sunulmak üzere "Kamuda Kılık-Kıyafet Özgürlüğü İçin 10 milyon İmza" toplama kararı aldıklarını belirten Gündoğdu, öğrencilere kısmı olarak kıyafet serbestisi getirildiğini, seçebilme hakkının kamu çalışanlarına da getirilmesi gerektiğini ifade etti.

Kamuda kadınların kategorize edildiğini ve kadınlar arası ayrımcılık uygulandığını, buna bir an önce son verilmesi gerektiğini de dile getiren Gündoğdu, darbe döneminin iklimini yansıtan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışanların Kılık ve Kıyafet Yönetmeliği'nin daha fazla gecikmeden tedavülden kaldırılması gerektiğini vurguladı.

Gündoğdu, kampanya kapsamında aynı anda 23 merkezde daha imza toplayacaklarını, imzaları başbakanlığa sunacaklarını bildirdi.

-"Başörtüsü yasağı laiklikle bağdaştırılamaz"-

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak da bir milletin örfüyle, adetiyle, tarihiyle, kültürüyle ve inançlarıyla bağdaşmayan yasakların daimi olamayacağını söyledi.

Başörtüsü yasağının laiklikle asla bağdaştırılamayacağına dikkati çeken Kamalak, "Laiklik tüm insanlara inanç özgürlüğü tanımaktır. İnançları sindirmek, baskı altına almak değildir. Türkiye'de laiklik adına bir zorbalık icra ediliyor" dedi.

MAZLUMDER Genel Başkanı Ünsal, Türkiye'nin problemleriyle yüzleşmeye başladığını belirtti.

Türkiye'deki en büyük problemlerden birinin kadınlara kamuda kılık-kıyafet özgürlüğü tanınmaması olduğunu savunan Ünsal, "Sadece üniformasız icra edilen mesleklerde değil, polis, subay, hakim, savcı, doktor ve hemşire gibi üniformalı icra edilen mesleklerde de amasız, fakatsız, sınırsız başörtüye özgürlük talebini destekliyorum" diye konuştu.

Alperen Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Serkan Tüzün de kamuda kıyafet serbestisini desteklediklerini bildirdi.

Muhabir: Şenay Ünal

Yayıncı: Ziver Büyüktaş - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Özgürlük İçin 10 Milyon İmza Kampanyası' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement