Öznur'un Organları 3 Hastaya Umut Oldu - Son Dakika
Güncel

Öznur'un Organları 3 Hastaya Umut Oldu

Öznur\'un Organları 3 Hastaya Umut Oldu

Denizli'de geçen hafta meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan Öznur Yılmaz'ın beyin ölümü gerçekleşti.

17.05.2012 14:03

Denizli'de geçen hafta meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan Öznur Yılmaz'ın beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi genç kadının organlarını bağışlarken, sağlık ekipleri Ankara, İstanbul ve İzmir'de organ bekleyen hastalara organları yetiştirebilmek için zamanla yarıştı.

Denizli'de geçen hafta 29 Ekim Bulvarı'nda meydana gelen kazada Fatih Yılmaz (35) ve eşi Öznur Yılmaz'ın (33) bulunduğu motosiklet bir otomobille çarpışmış, kazada Fatih Yılmaz ve eşi Öznur Yılmaz yaralanmıştı. Denizli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınan Öznur Yılmaz, hayata ancak bir hafta tutunabildi. Dün gece beyin ölümü gerçekleşen kadının organları yakınları tarafından bağışlanınca Ankara, İstanbul ve İzmir'de organ nakli bekleyen 7 hasta için seferber olundu. İzmir'den gelen organ nakli ekipleri, saatler süren operasyonun ardından Öznur Yılmaz'ın kalbini, akciğerlerini, böbreklerini, ince bağırsağını ve karaciğerini aldı. Özel kutuların içerisine konulan organlar, Ankara, İstanbul ve İzmir'deki hastalara nakledilmek üzere yola çıkarıldı. Organ nakli ekipleri alınan organları zamanında hastalara yetiştirebilmek için adeta zamanla yarışırken, organların konulduğu araçlar polis eskortuyla yola çıkarıldı. İstanbul'a gidecek olan organlar Çardak Havaalanı'nda bekleyen ambulans uçağa götürülürken, İzmir'e gidecek organlar da karayolu ile yola çıkarıldı.

Hayatını kaybeden Öznur Yılmaz'ın eniştesi Abdülkadir Coşar, Allah'ın verdiği canı Allah'ın aldığını belirterek, "Bizim için çok zor bir durum. Organ nakliyle acımızın biraz daha hafifleyeceğini düşündük. Organ bağışı bekleyen birçok hasta var. Sonuçta ölürken bile insanlara faydası olmasını istedik ve böyle bir karar aldık. İnşallah organların nakledileceği insanlara faydalı olur. Organların o insanlarda yaşamasını istedik. Öznur Yılmaz gençti, önünde bir hayatı vardı ama kalanlar inşallah onu yaşatacak" dedi. - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Öznur'un Organları 3 Hastaya Umut Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement