Pakistan Büyükelçiliği'nde Mango Festivali - Son Dakika
Güncel

Pakistan Büyükelçiliği'nde Mango Festivali

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Pakistan'ın Ankara Büyükelçiliği Katılımcılardan detaylar Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Süheyl Mahmud'un konuşması AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk'ün konuşması Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Metin Mutanoğlu ve Mustafa Özkaya'nın AA'ya ait fotoğrafların da yer aldığı Pakistan'ı tanıtan fotoğrafları incelemesi Mangodan yapılan farklı türlerde yiyecek ve içecekler ikram edilmesi Pakistan'ın Ankara Büyükelçiliğinde mango festivali Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Mahmud: "Bu meyveyi tatmış olan herkes bilir ki mango meyvelerin kralıdır ve bugün kral yeniden Ankara'da" ANKARA (AA) – Pakistan'ın Ankara Büyükelçiliğinde mango festivali düzenlendi.

31.08.2016 23:42

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Pakistan'ın Ankara Büyükelçiliği

Katılımcılardan detaylar

Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Süheyl Mahmud'un konuşması

AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk'ün konuşması

Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Metin Mutanoğlu ve Mustafa Özkaya'nın AA'ya ait fotoğrafların da yer aldığı Pakistan'ı tanıtan fotoğrafları incelemesi

Mangodan yapılan farklı türlerde yiyecek ve içecekler ikram edilmesi Pakistan'ın Ankara Büyükelçiliğinde mango festivali

Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Mahmud:

"Bu meyveyi tatmış olan herkes bilir ki mango meyvelerin kralıdır ve bugün kral yeniden Ankara'da"

ANKARA (AA) – Pakistan'ın Ankara Büyükelçiliğinde mango festivali düzenlendi.

Festivale, Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcıları Metin Mutanoğlu ile Mustafa Özkaya, Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Rauf Engin Soysal, AK Parti Van Milletvekili ve Türkiye-Pakistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkan Vekili Burhan Kayatürk ile birçok ülkenin büyükelçileri ve yetkililer katıldı.

Festival, 15 Temmuz şehitleri, Türkiye, Pakistan ve diğer yerlerde terör saldırılarında hayatlarını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Açılış konuşmasını yapan Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Süheyl Mahmud, Pakistan'ın dünyanın en büyük beşinci mango üreticisi olduğunu hatırlatarak, mangoyu Türk piyasasında kolayca bulunabilir hale getirmek için yoğun bir şekilde çabaladıklarını söyledi. Mahmud "Bu meyveyi tatmış olan herkes bilir ki mango meyvelerin kralıdır ve bugün kral yeniden Ankara'da." dedi.

Festivalde söz alan Kayatürk de Meclis tatilde olduğundan Van'da bulunduğunu, söz konusu Pakistan ve mango olunca sırf bu etkinlik için Van'dan geldiğini, yarın tekrar geri döneceğini ifade etti.

Konuşmalardan sonra katılımcılara, mangodan yapılan farklı türlerde yiyecek ve içecekler ikram edildi.

Öte yandan, festivalde, içinde Anadolu Ajansı'na ait fotoğrafların da yer aldığı Pakistan'ı tanıtan bir fotoğraf sergisi açıldı.

Pakistan Büyükelçiliği\'nde Mango Festivali
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pakistan Büyükelçiliği'nde Mango Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement