Pakistan'da yamyamlıkla suçlanan iki kardeş, onkişer yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Nisan ayında polis, ülkenin Pencap eyaletindeki Bhakkar ilçesine bağlı Darya Han kasabasında bir eve baskın düzenlemiş, evde pişirilmiş insan eti ve vücut parçaları bulması üzerine, Muhammed Arif (35) ve Muhammed Farman (40) isimli iki kardeşi gözaltına alınmıştı.
Tutuklanarak cezaevine gönderilen kardeşlerin, onkişer yıl hapis cezasına çarptırıldıkları açıklandı.
Yamyamlıktan hüküm giyen kardeşler, 2011 yılında da mezar kazarak cesetleri çıkardıkları ve insanlık dışı davranışlarda bulundukları gerekçesiyle iki yıl hapis yatmış ve geçen yıl serbest bırakılmıştı.
Polis yetkilileri, kardeşlerin serbest bırakıldıktan sonra bir süreliğine normal hayata devam ettiklerini ancak şubat ayında köylerine geri dönmeleriyle mezar kazmaya tekrar başladıklarını söyledi. Pakistan'da yamyamlık suçuyla ilgili kanun bulunmazken, 2011 yılında gündeme gelen olay halkın tepkisini çekmiş, zanlıların yargılanmasına karar verilmişti.
Kardeşler, hapisteki iki yıl boyunca, Lahor kentindeki King Edward Medical Collage Hastanesinde tedavi görmüştü. - İslamabad
Son Dakika › Güncel › Pakistan'da Yamyamlıkla Suçlanan Kardeşlere Hapis Cezası - Son Dakika
Sizin düşünceleriniz neler ?