Pakistan'daki İha Saldırıları - Son Dakika
Güncel

Pakistan'daki İha Saldırıları

Pakistan\'daki İha Saldırıları

Pakistan Enformasyon ve Yayımcılık Bakanı Raşid: "NATO tırlarını durdurmaya çalışmak, İHA saldırılarının bitmesinin çözümü değildir"

01.12.2013 19:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pakistan Enformasyon ve Yayımcılık Bakanı Pervez Raşid, Afganistan'daki NATO birliklerine malzeme taşıyan tırlarının Hayber-Pakthunkva eyaletinden geçişinin engellenmeye çalışılmasının, insansız hava aracı (İHA) saldırılarını önlemenin yolu olmadığını söyledi.

Raşid, gazetecilere yaptığı açıklamada,eyalet hükümetinin yönetimini elinde tutan Pakistan İnsaf Hareketi Partisinin İHA saldırılarının durdurulması için başlattığı NATO tırlarının geçişini engellemeye yönelik eylemin ülkenin dış politikasına gölge düşürdüğünü belirtti.

İHA saldırılarının ortaya çıkardığı sorununun diplomatik bir problem olduğunu ifade eden Raşid, "Bu sorun yol kapatmak ile çözülmez. Bunu ancak diplomatik yollarla halledebiliriz.Taliban ile barış müzakerelerinin görüşüldüğü ve  tüm partilerin katıldığı konferansta İnsaf Hareketi bu çabaları destekleyeceğini söylemişti. Biz halen çabalarımızı sürdürüyoruz. Bu yüzden daha sakin olmalı ve yolumuza devam etmeliyiz. Başbakanımız Navaz Şerif'in Afganistan ziyareti de çok olumlu geçti. Bölgemizde sorunlara ortak çözümler üretmek tüm tarafların çıkarına olacak" diye konuştu.

ABD, 21 Kasım'da aşiretler bölgesi dışındaki Hayber-Pakthunkva eyaletine bağlı Hangu bölgesine İHA saldırısı düzenlemiş, 2 medrese hocası ile 4 öğrencisi hayatını kaybetmişti.

Daha sonra, eyalet yönetimini elinde tutan Pakistan Tehrik İnsaf Hareketi İHA saldırılarını protesto etmek ve NATO tırlarının geçişini engellemek  amacıyla Peşaver'de büyük bir miting düzenlemiş ve oturma eylemi eylemi başlatmıştı .

Eyaletin başkenti Peşaver'de 8. gününe giren ve küçük bir partili grup tarafından devam ettirilen eylemde, bölgeye gelen tırların NATO tırı olup olmadığı kontrol ediliyor ve daha sonra geçişine izin veriliyor. - İslamabad

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pakistan'daki İha Saldırıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement