Palalı Saldırganın 27 Yıla Kadar Hapsi İstendi - Son Dakika
Güncel

Palalı Saldırganın 27 Yıla Kadar Hapsi İstendi

Palalı Saldırganın 27 Yıla Kadar Hapsi İstendi

Taksim'in Talimhane bölgesinde Gezi Parkı eylemcilerine pala, bıçak ve sopalarla saldıran 4 kişi hakkında iddianame hazırlandı.

31.07.2013 12:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Taksim'in Talimhane bölgesinde Gezi Parkı eylemcilerine pala, bıçak ve sopalarla saldıran 4 kişi hakkında iddianame hazırlandı. Savcı, elinde pala ile görüntülenen Sabri Ç.'nin 9 yıl 9 aydan 27 yıla kadar hapsini istedi.

Taksim'in Talimhane bölgesinde 6 Temmuz Cumartesi günü Gezi Parkı eylemcilerine pala, bıçak ve sopalarla saldıran 4 kişi hakkında iddianame hazırlandı. Savcı Veysi Büyükkılıç tarafından yürütülen soruşturma sonucu hazırlanan iddianamede, elinde pala ile görüntülenen Sabri Ç. için 9 yıl 9 aydan 27 yıla kadar hapis cezası istendi. Palanın silah olarak tanımlandığı iddianamede yaralama suçunun silahla yapıldığı belirtilerek, Sabri Ç.'ye verilen cezada bu nedenle yarı oranda artırıma gidildi.

Hazırlanan iddianamede şüpheliler Sabri Ç., Ahmet G., Şeymus K. ve Murat E.'nin "kasten yaralama ve görevi yaptırmamak için direnme" suçlarını işledikleri belirtildi. İddianamede polis memurları Kayhan Şahan ve Seyfettin Efe ile Kaan Polat müşteki olarak yer aldı. İddianamede Taksim Talimhane bölgesinde şüphelilerin eylemcilere sopa ve palalarla saldırdığı, olayı engellemeye çalışan polis memurlarına karşı direndikleri ve Kaan Polat'a bıçakla saldırı sonucu Polat'ın elinden yaralandığı yer aldı.

İddianamede hakkında yakalama kararı çıkmasına rağmen henüz yakalanamayan ve Fas'a gittiği öğrenilen şüpheli Sabri Ç.'nin ifadelerine de yer verildi. Sabri Ç.'nin "Gezi Parkı eylemleri nedeniyle ekonomik olarak sıkıntı yaşadığını, iş yerine zarar vermelerini engellemek ve eylemcileri korkutmak için eline palayı aldığını" söylediği görüldü.

Savcı Veysi Büyükkılıç tarafından hazırlanan iddianame, Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Asliye Ceza Mahkemesi'nin iddianameyi kabul etmesi halinde Sabri Ç., Ahmet G., Şeymus K. ve Murat E. hakkında yargılama süreci başlayacak. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Palalı Saldırganın 27 Yıla Kadar Hapsi İstendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement