Palamutun Tanesi 20 Liraya Kadar Yükseldi - Son Dakika
Güncel

Palamutun Tanesi 20 Liraya Kadar Yükseldi

Palamutun Tanesi 20 Liraya Kadar Yükseldi

Karadeniz'e açılan balıkçı teknelerinin çoğunluğunun 10 gündür ağları hemen hemen boş olarak dönmesi nedeniyle İzmit Balık Hali'nde palamutun tane fiyatı 20 liraya kadar çıktı.

24.09.2013 13:54

Karadeniz'e açılan balıkçı teknelerinin çoğunluğunun 10 gündür ağları hemen hemen boş olarak dönmesi nedeniyle İzmit Balık Hali'nde palamutun tane fiyatı 20 liraya kadar çıktı. Geçen yıl iri palamutun bile tane fiyatının 5 liranın altına düştüğünü söyleyen vatandaşlar ise bu yıl balık yiyemekten şikayetçi. Balıkçıların büyük bir bölümü buzhaneden çıkartılan palamutları satmaya başladı.

Av yasağının sona erdiği 1 Eylül tarihinden itibaren İzmit Balık Hali'nde bir süre balık bolluğu yaşandı. Ancak Karadeniz kıyısındaki Keffken'deki balıkçıların 'bu yıl palamutun bir süre bol görülebileceği, ancak daha sonra kesileceği' yönündeki tahminleri tuttu. Yaklaşık 10 gündür Kefken'den çıkan tekneler dahil birçok balıkçı, palumut avından eli boş dönmeye başladı. Bu da palamutun tane fiyatını bir anda 20 liraya çıkarttı.

Hamdi Balıkçılık'ın sahibi Hamdi Bineklioğlu, palamutun fiyatının üst noktada olduğunu söyleyerek, "Geçtiğimiz yıl bu dönemde palamutun tanesi 3 ile 5 lira arasındaydı. Bugün ise 20 liraya yükseldi. Böylelikle buzhane balıkları da tezgahlara konulmaya başlandı. Buzhane palamutunun tane fiyatı ise 10-15 lira arasında satılıyor. Bu durum havalardan kaynaklandı. Havalar soğumaya başlayınca fiyatların ineceğini umut ediyoruz" dedi.

Şen Balıkçılık sahibi Murat Şahin ise İzmit Balık Hali'nde bugünlerde fiyatların yüksek olduğunu belirterek, "Palamut bu yıl tam istediğimiz gibi olmadı. Az olunca 20 liraya kadar yükseldi. Önümüzdeki günlerde havalar soğuyunca balık daha da bolllaşacak ve fiyatlar düşecektir" diye konuştu.

İzmit Balık Pazarı'nda balık fiyatları bugün şöyle oldu:

'Palamut tane 20 lira, hamsi kilosu 8-10 lira, istavrit kilosu 8- 10 lira, çipura kilosu 15 lira, levrek kilosu 15-18 lira, Karadeniz mezgit kilosu 7 lira, barbun kilosu 15 lira, tekir kilosu 10 lira, kalkan tane 40 lira.' - Kocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Palamutun Tanesi 20 Liraya Kadar Yükseldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement