Paramediklerin Olağan Dışı Durumlardaki Rolü Konuşuldu - Son Dakika
Güncel

Paramediklerin Olağan Dışı Durumlardaki Rolü Konuşuldu

Paramediklerin Olağan Dışı Durumlardaki Rolü Konuşuldu

Adnan Menderes Üniversitesi Söke Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Paramedik ve Hastane Öncesi Acil Tıp Derneği (PARHAD) Aydın İl Başkanlığı iş birliğiyle düzenlenen “Olağan Dışı Durumlarda Paramediğin Rolü” isimli panel, Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

22.12.2017 10:18

Adnan Menderes Üniversitesi Söke Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Paramedik ve Hastane Öncesi Acil Tıp Derneği (PARHAD) Aydın İl Başkanlığı iş birliğiyle düzenlenen "Olağan Dışı Durumlarda Paramediğin Rolü" isimli panel, Atatürk Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz paramedik tanımını yaparak başladığı konuşmasında, ilimizde 173 paramedik olduğuna, 240 kişinin de paramedik olabilmek için eğitim aldığına, paramedikliğin günümüzde talep edilen bir meslek olduğuna dikkat çekti.

Dr. Yavuzyılmaz "Ambulanslarda yönetici olan paramedikler kriz yönetimini iyi yapmalı, ilk olarak kendi güvenliğimiz, ardından ekibin güvenliği, en son hastanın güvenliğini sağlamalı" diyerek kriz yönetiminin önemine değindi. Katılımcıların paramedikler gününü kutlayan Yavuzyılmaz, öğrencilere gereken desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Emine Gerçek, çalışmalarında hep yanlarında olan PARHAD'a Aydın İl Sağlık Müdürlüğüne teşekkürlerini sunarak paramediklerin doğru ve etkin müdahaleyi gerçekleştirerek görevini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan sağlık profesyonelleri olduklarını vurguladı.

PARHAD Başkanı Hasan Kızıldağ, "Bizim başarımız sizlerin başarısı ile olacaktır. Yaptığımız işten zevk duyuyoruz" diyerek hastane öncesi acil tıbbın önemini ve yaptıkları işleri anlattı.

Panelin konuşmacıları, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürkan Ersoy "Afetlerde Triyaj", Zeynep Ercan Şahin " Kitlesel Olaylarda Paramediğin Rolü" ve Acil Tıp Teknisyeni Adnan Koçak "Savaş Bölgesinde Medikal Müdahale ve Güvenlik" konularının önemine dikkat çekti.

"Hayat Kurtaran Ellere Dokunma" adlı videonun gösterilmesinin ardından konuşmacılara ve paramedik öğrencilerine teşekkür belgelerinin dağıtılmasıyla panel son buldu.

Dünya Paramedikler Günü dolayısıyla düzenlenen panele, Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, Söke Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Emine Gerçek, PARHAD Başkanı Hasan Sabri Kızıldağ, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Paramediklerin Olağan Dışı Durumlardaki Rolü Konuşuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement