Parelel Yapının Telefon Dinlemeleri - Son Dakika
Güncel

Parelel Yapının Telefon Dinlemeleri

Parelel Yapının Telefon Dinlemeleri

CHP Bursa Milletvekili Erdemir: "Bu dinleme buzdağının yalnızca ucudur.

24.02.2014 11:30  Güncelleme: 11:52

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, "parelel yapı"nın 7 bin kişiyi dinlendiği iddiasıyla ilgili, "Bu dinleme buzdağının yalnızca ucudur. Birinci derece sorumlusu Başbakan ve hükümettir" dedi.

Erdemir, Pir Sultan Abdal 2 Temmuz Kültür ve Eğitim Vakfı'nın eski ve yeni yöneticileriyle TBMM'de düzenlediği basın toplantısı düzenledi.

Derneğin eski başkanlarından Emel Sungur, başkanlık döneminde polisin çeşitli sebeplerle kendisini iki kez emniyete götürdüğünü, ardından yanlışlık oldu diyerek, bıraktığını ifade ederek, bu yolla mobbinge maruz kaldığını savundu.

Erdemir de bunun Sungur'un şahsında Türkiye'deki Alevi Derneklerine yönelik bir tavır olduğunu savunarak, ülkede temel hak ve özgürlükler geliştikçe bu olayların mazideki kötü hatırlar haline dönüşeceğine inandıklarını söyledi.

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdemir, TBMM Genel Kurulu'ndaki kavga görüntülerinin ardından Meclis ana binadaki basın kuruluşlarına ait odaların boşaltılarak, gazetecilerin ek binaya taşınmalarının sağlanacağı yönündeki bir haberin hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:

"Bunu basının Meclis'in işleyişi ile bağını koparma çabası olarak görüyorum. Özgür basın dünyanın en baskıcı rejimlerinde bile büyük bedeller ödeyerek görevini yaptı. Bir binadan diğerine sürgün ederek Türkiye'de basını susturabileceklerini zannetmiyorum."

Erdemir, bir gazetede yer alan 7 bin kişinin dinlendiği iddiasıyla ilgili soruyu yanıtlarken de şunları söyledi:

"En doğru değerlendirmeyi vatandaşımız yaptı. Sosyal medyayı takip edenler şunu görmüştür; pek çok vatandaşımız 'ben de dinleniyormuşum' ya da 'tüh ben yokmuşum' dedi. Ben bunu bir sivil itaatsizlik tepkisi olarak görüyorum. Vatandaşların artık hepsi dinlendiği kanısındadır. Dinlenmemeyi bir hakaret olarak algılamaktadır. Dinlenmiyor olmak bugünkü haksızlıklara, hukuksuzluklara karşı çıkmayan bir profilin yansıması olarak algılanmaktadır"

Aykan Erdemir, devlet eliyle de çok daha kapsamlı dinleme yapıldığını ileri sürerek,  "Bu buzdağının yalnızca ucudur. Birinci derece sorumlusu da Sayın Başbakan ve hükümettir" dedi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Parelel Yapının Telefon Dinlemeleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement