Paris Uluslararası Tarım Fuarı'nda 990 Kilogramlık İnek Rekor Fiyata Satıldı - Son Dakika
Güncel

Paris Uluslararası Tarım Fuarı'nda 990 Kilogramlık İnek Rekor Fiyata Satıldı

Fransa'da düzenlenen Paris Uluslararası Tarım Fuarı'nda, 990 kilogram ağırlığındaki bir inek yaklaşık 17 bin avroya satıldı. Bu satışla rekor bir fiyata ulaşıldığı belirtilirken, inek Korsika Adası'ndan gelen bir kasap tarafından satın alındı. Fuarda büyükbaş hayvanların bulunduğu stantta tanıtılan Aquitaine Sarışınları ırkı, ziyaretçilerin ilgisini çekti. Paris Uluslararası Tarım Fuarı, Fransız tarım sektörünün ve hayvan yetiştiriciliğinin tanıtımını yapan önemli bir etkinlik olarak biliniyor.

29.02.2024 19:44  Güncelleme: 23:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 60'ıncısı düzenlenen Paris Uluslararası Fuarı ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Fuarda büyükbaş hayvanların bulunduğu 1. salonda "Aquitaine Sarışınları" olarak bilinen inek ırkını tanıtan stantta görevli Damien Blanc, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 26 Şubat'ta fuarda 990 kilogram ağırlığındaki bir ineğin yaklaşık 17 bin avrodan alıcı bulduğunu ifade etti.

Fransa'da 990 Kilogramlık İnek Rekor Fiyata Satıldı

Blanc, bu satışla rekor bir fiyata ulaştıklarını anlatarak, söz konusu hayvanın, Korsika Adası'nın Porto-Vecchio kentinde gelen bir kasap tarafından satın alındığını belirtti.

Kasabın bu ineği dükkanının reklamını yapmak ve vitrininde sergilemek için satın aldığını söyleyen Blanc, bu durumun işini daha iyi yapmasına ve hayvanlarını daha iyi yetiştirmesine teşvik ettiğine dikkati çekti.

Fransa'da 990 Kilogramlık İnek Rekor Fiyata Satıldı

"BU BÜYÜK HACMİ OLAN BİR IRK"

Blanc, "Aquitaine sarışını güneybatıya ait bir ırk. Büyük hacmi olan bir ırk." diyerek, fuarda bu inekleri ziyaretçilere tanıttıklarını belirtti.

Tarn vilayetinde hayvan yetiştiriciliği yapan Blanc, "Bu ırkın çok getirisi var, kasaplar mutlular çünkü bu ırkta kemikten daha fazla kas var." dedi.

Paris Uluslararası Tarım Fuarı, Fransız tarım sektörü ve hayvan yetiştiriciliğinin tanıtımını yapan başat etkinlik olarak biliniyor.

Yüz binlerce ziyaretçi ağırlayan geleneksel fuara, cumhurbaşkanı da dahil önde gelen siyasiler katılım gösteriyor.

Fuar 3 Mart'a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

Paris Uluslararası Tarım Fuarı\'nda 990 Kilogramlık İnek Rekor Fiyata Satıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Paris Uluslararası Tarım Fuarı'nda 990 Kilogramlık İnek Rekor Fiyata Satıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Murat: Çok güzel haber bravo kutluyorum sizleri 20 3 Yanıtla
  • Serkan Basar: bizde daha irileri var :) 8 0 Yanıtla
  • Arzum Baskara: Inek severler basmis parayi 2 2 Yanıtla

Advertisement