PAYKAD Kuruluş Yıldönümü Kutladı - Son Dakika
Güncel

PAYKAD Kuruluş Yıldönümü Kutladı

PAYKAD Kuruluş Yıldönümü Kutladı

Gecenin açılışında konuşan PAYKAD Başkanı Pervin Karaçam, Türkiye'nin geleceğinin eğitimli nesillere emanet edilmesi için kadınların kendilerini göstermesi gerektiği düşüncesiyle yola çıktıklarını ifade etti.

09.03.2016 10:01  Güncelleme: 10:05

Hayata Değer Katan Kadınlar Kültür ve Paylaşım Derneği (PAYKAD), kuruluş yıldönümünü Bursa Mühendis Mimar İş Adamları Derneği'nin (BUMİAD) ev sahipliğinde Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Can Ünver ve Bireysel ve Kurumsal Gelişim Uzmanı Cüneyt Örkmez'in katılımıyla kutladı.

Gecenin açılışında konuşan PAYKAD Başkanı Pervin Karaçam, Türkiye'nin geleceğinin eğitimli nesillere emanet edilmesi için kadınların kendilerini göstermesi gerektiği düşüncesiyle yola çıktıklarını ifade ederek, "Kendimizde bulunan enerjiyi, bilgi birikimini aktarmamız gerekiyor. Eğitimli nesiller için kadınlara görev düşüyor. Biz, bu düşünceyle eğitime elimizden gelen katkıyı koymak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Eğitimin sadece okul çağında değil, yaşam boyu süreceğine inanıyoruz" diye konuştu. Karaçam, ev sahipliğinden dolayı BUMİAD Başkanı Mehmet Orhan Efe, Sevim Erol ve PAYKAD üyelerine teşekkür etti.

DR. ÜNVER: KADINLARIN YARATICI KİŞİLİKLERİNDEN YARARLANILMALI

Kadının istihdamdaki rolüyle ilgili bir konuşma yapan Dr. Can Ünver de Türkiye'de kadına fırsat verildiğinde çok başarılı tabloların ortaya çıktığını belirterek, "Toplumumuzda kadın konusunun son derece üzücü vesilelerle gündeme geliyor. Kadınların yüzde 20'nin altında bir istihdama katılım oranı söz konusu. Özellikle ücret eşitsizliği had safhada. 80'li yılların ardından sosyal hakları gözeten sistemin yerini daha fazla liberal bir düzenin yer almasından en çok kadınlar zarar gördü. Bu olumsuz durum ancak pozitif ayrımcılıkla düzeltilebilir. Örneğin esnek çalışma saatleriyle ilgili yapılacak düzenlemeler kadınların iş hayatındaki handikapların önüne geçebilir. Kadınları nitelikli işlere yönlendirmek de gerekiyor. Kadınların yaratıcı kişiliğinden istifade edilebilecek birçok alan var. Liberal dünyanın gelişimi istikametinde ortaya yeni bir fırsat çıktı: Girişimcilik. Hedeflerinizden biri girişimciliğin teşviki olması çok isabetli bir karar" ifadelerini kullandı.

ÖRKMEZ: TOPLUMSAL SORUNLARIN TEMELİ EĞİTİMSİZLİK

Bireysel ve kurumsal gelişim uzmanı Cüneyt Örkmez ise, PAYKAD'ı değer yaratan bir oluşum olarak tanımladı. Kadın Girişimciler Gelişim Programı'nı anlatan Örkmez, "Kadın girişimciliği çalışmalarının çok olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Kadınlara farklı alanlarda, farklı düşünmelerini öğrenmelerini sağlamalıyız. Toplumsal sorunların temeli eğitimsizliktir" dedi.

Programın sonunda PAYKAD Başkanı Pervin Karaçam, yeni üyelere derneği simgesi mor fular taktı. Gece konuk konuşmacıların ve PAYKAD üyelerinin kuruluş yıldönümü pastasını kesmeleriyle sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel PAYKAD Kuruluş Yıldönümü Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement