Peynir Festivali'ne Yoğun İlgi - Son Dakika
Güncel

Peynir Festivali'ne Yoğun İlgi

Peynir Festivali\'ne Yoğun İlgi

Türkiye'nin Ulusal Peynir Festivali , İzmir'de başladı.

13.04.2013 13:09

Forum Bornova Alışveriş Merkezi'nde düzenlenen Peynir Festivali, ziyaretçilerin damaklarını şenlendiriyor.

Sektörün önemli aktörleri festivalde bir araya geldi. 20 peynir firması, 250'den fazla peynir çeşidini Forum Bornova Alişveriş Merkezi ziyaretçilerinin beğenisine sunuyor. Çocuklar özellikle oyunlu etkinliklere büyük ilgi gösteriyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü ve Ambalajlı Süt Üreticileri Derneği'nin (ASÜD) desteğiyle düzenlenen etkinlik, 14 Nisan akşamına kadar devam edecek. Festival, 26-28 Nisan'da Forum Mersin Alışveriş Merkezi'nde, 10-12 Mayıs'ta Forum Ankara Alışveriş Merkezi'nde, 24-26 Mayıs'ta Forum Trabzon Alışveriş Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Forum Bornova'nın küçük ziyaretçileri festival boyunca ana teması peynir olan; Balondan Peynir Figürü, Engelli Parkurda, Hazine Adasında ve Top Havuzunda Ödüllü Peynir Bulma Oyunları, Peynir ve Peynirin Faydalarını Anlatan Çocuk Tiyatrosu, Peynir Temalı Ödüllü Resim Yarışması ile hem eğleniyor hem de peynirin faydalarını öğreniyor.

En iyi mutfak dekoratörü

Forum Bornova, Türkiye Ulusal Peynir Festivali kapsamında dünyanın en iyi mutfak dekoratörü Haşim Demirtaş'ı ağırlıyor. Resim ve heykele olan merakını mutfak sanatıyla buluşturma başarısını gösteren aşçı–dekoratör Haşim Demirtaş, Türkiye'de 'Kim kimdir?' adıyla tanınan Who is Who in Turkey (Büyük Biyografi) kitabında biyografisi yayınlanan ilk ve tek mutfak sanatçısı. "Yemeği lezzetli ve cazip hale getiren aşçıların gönül zenginliğidir" diyen Haşim Usta, festivalde Forum Bornova ziyaretçileriyle buluşuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Peynir Festivali'ne Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement