Pirinkayalar Tüneli: Zamandan ve Yakıttan Tasarruf Sağlıyor - Son Dakika
Güncel

Pirinkayalar Tüneli: Zamandan ve Yakıttan Tasarruf Sağlıyor

Erzurum-Artvin karayolu üzerinde hizmete açılan Pirinkayalar tüneli, sürücülere güvenli bir yol imkanı sunarken aynı zamanda milyonlarca lira tasarruf sağlıyor. 2.5 yılda tünelin hizmete açılmasıyla yaklaşık 150 milyon liralık tasarruf sağlanırken, sürücüler eskiden zor şartlarda geçebildikleri yoldan bugün hem kısa sürede hem de güvenli bir şekilde geçebildiklerini belirtiyor.

15.05.2024 09:59

Pirinkayalar tüneli hem zamandan hem yakıttan kazandırdı

Sürücüler Denizbaşı'ndan artık daha güvenli olarak geçebiliyor

ERZURUM - Erzurum- Artvin karayolu üzerinde yaklaşık 3 yıl önce hizmete açılan Pirinkayalar tüneli hem güvenli bir yol hem de tasarruf sağlıyor.

29 Aralık 2021 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telekonferans ile katıldığı törenle hizmete açılan 2 bin 246 metrelik tünel geçen 2.5 yıllık dönemde hem sürücülere güvenli bir yol imkanı hem de milyonlarca lira tasarruf sağladı. 2.5 yılda tünelin hizmete açılmasıyla birlikte yaklaşık 150 milyon liralık tasarruf sağlanırken, sürücüler eskiden zor şartlarda geçebildikleri yoldan bugün hem kısa sürede hem de güvenli bir şekilde geçebildiklerini söyledi.

Tünelden geçen TIR şoförü Ozan Anlayan, "meslekte daha yeniyim. Bu yol büyüklerimiz daha önce anlattığında taş düşme tehlikesi olsun zamandan olsun Denizbaşı mevkiinde çok kazalar yaşanırmış. Rampalarda geri kaçma yağışlı havalarda ciddi sıkıntılar yaşanıyordu. Şimdi çok rahat bir yol oldu. Bu tünel yolu daha güvenli hale getirdi. Hem de mesafe azaldı yakıt ve zaman tasarrufu sağlandı" dedi.

Pirinkayalar Tüneli: Zamandan ve Yakıttan Tasarruf Sağlıyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Pirinkayalar Tüneli: Zamandan ve Yakıttan Tasarruf Sağlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement