PKK Emniyete Bombalı Araçla Saldırdı: 1 Şehit, 3'ü Çocuk 5 Ölü, 43 Yaralı (2) - Son Dakika
Güncel

PKK Emniyete Bombalı Araçla Saldırdı: 1 Şehit, 3'ü Çocuk 5 Ölü, 43 Yaralı (2)

PKK Emniyete Bombalı Araçla Saldırdı: 1 Şehit, 3\'ü Çocuk 5 Ölü, 43 Yaralı (2)

Emniyet MÜDÜRÜ İNCELEME YAPTI Diyarbakır Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, Çınar'a giderek Kaymakam İsmail Şanlı ile birlikte saldırıya uğrayan Emniyet Müdürlüğü ile hasar gören binalarda incelemelerde bulundu.

14.01.2016 14:33

Emniyet MÜDÜRÜ İNCELEME YAPTI

Diyarbakır Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, Çınar'a giderek Kaymakam İsmail Şanlı ile birlikte saldırıya uğrayan Emniyet Müdürlüğü ile hasar gören binalarda incelemelerde bulundu. Bomba yüklü kamyonetin uzaktan kumandayla mı infilak ettirildiği yoksa intihar saldırısı mı olduğu konusunda henüz bilgi vermeyen yetkililer, olayın güvenlik kameraları ve ilçedeki mobese kameraları görüntülerinin incelenmesinin ardından durumun kesinleşeceğini söyledi.

CAMİ VE OKULDA DA HASAR VAR

Tahrip gücü çok yüksek patlayıcının infilak ettirilmesiyle yaklaşık 500 uzaklıktaki ev ve işyerinin de camlarını kırıldığı görüldü. Emniyet Müdürlüğü binasına 200 metre uzaklıktaki Yeşil Camisi'nin de bütün camları patlamada kırıldı. Teröristlerin otomatik silahlarla saldırısında cami duvarına çok sayıda kurşun da isabet aldı.

Patlamanın olduğu yerin tam karşısında bulunan Zübeyde Hanım Ana Okulu'nun da cam ve çerçeveleri tamamen parçalanırken, okulun içerisinde bulunan ve barış sınıfı olan sınıfın da patlamadan büyük hasar gördüğü görüldü.

Olay yeri yakınında oturanlar, "Kıyamete benzer bir patlama oldu. Evlerimizin kapı ve pencereleri yerinden fırladı. Patlamadan sonra yaklaşık 50 dakika süren bir çatışma yaşandı. Gün aydınlana kadar evimizden çıkamadık" dedi.

SESSİZ YÜRÜYÜŞLE PROTESTO

PKK saldırısını protesto etmek için Ak Parti Çınar İlçe binası önünde toplanan yaklaşık 200 partili yürüyüş yaptı. Parti binasından Emniyet Amirliği önüne kadar sessizce yürüyen gruba hitap eden Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Ali Arzu, "Terör alçak ve kalleş yüzünü gösterdi" dedi. Arzu, şunları söyledi:

"Dün akşam evdeydim emniyet binasının her tarafını alevler sardı. 6 şehit ve 39 yaralı var. İtfaiye zamanında müdahale etseydi ve itfaiye aracında bir merdiven olsaydı, bu vatandaşlarımız ölmemiş olacaktı. Ölenler dumandan zehirlenerek ve ateşte yanarak öldüler. O alçaklara sesleniyorum; 65 yaşındayım, ama 300 yaşında gibiyim. Bu ilçemizi karıştıranlar, dış ülkelerin taşeronlarıdır. Akıttıkları kanda kendileri boğulacaklar. Bedelini kendileri ağır ödeyecek. Kürtlük adı altında çocuk, bebek ve kadınları katlederek bu davayı yürütemezler. Bunlara oy verenlere sesleniyorum; bunların arkasından gitmeyin. Çocukları Avrupa'da okuyor. Ama bizim çocukların gittiği okulları yakıyorlar. Geçmişte yapılan hataları bu masum insanlara mal etmenin anlamı yoktur."

Bu konuşmanın ardından Ak Partili grup sessizce dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel PKK Emniyete Bombalı Araçla Saldırdı: 1 Şehit, 3'ü Çocuk 5 Ölü, 43 Yaralı (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement